Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çiftçiler, bölgenin önemli tarımsal ürünlerinden biri olan şeker pancarının söküm çalışmalarını yoğun tempoyla sürdürüyor. Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tarlalara giren üreticiler, hem verimli bir hasat hem de kaliteli ürün elde etmenin sevincini yaşıyor.

YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİ ARTTI
Bu yıl yağışların dengeli seyretmesi ve mevsim koşullarının uygun ilerlemesi, pancarda yüksek rekolte beklentisini artırdı. İlçe genelindeki birçok tarım arazisinde söküm çalışmalarının hafta boyunca devam edeceği belirtilirken, çiftçiler tarlalardan elde ettikleri pancarları şeker fabrikalarına sevk etmeyi sürdürüyor

HASAT BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Adilcevazlı çiftçi Suat İşler, artan üretim maliyetlerine rağmen bu yılki verimden memnun olduklarını ifade etti. İşler, “Hasadın tamamlanmasıyla birlikte şeker pancarının ilçe ekonomisine önemli katkı sağlaması bekleniyor” dedi.
Yetkililer, üreticilere sağlanan desteklerin devam edeceğini ve hasat döneminin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
