TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Tacikistan ve Özbekistan'a ziyaret

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Tacikistan ve Özbekistan'a ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1–3 Aralık tarihlerinde Tacikistan ve Özbekistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Duşanbe ve Buhara’daki görüşmelerde iki ülke parlamentoları arasındaki iş birliği ve bölgesel konular ele alınacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1–3 Aralık’ta Tacikistan ve Özbekistan’a resmi ziyarette bulunacak.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre;

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki parlamento heyeti, 1-3 Aralık tarihlerinde Tacikistan ve Özbekistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Milli Meclis Başkanı Rüstami Emomali’nin daveti üzerine başkent Duşanbe’ye gidecek. Emomali ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapacak olan Kurtulmuş, ardından onuruna verilecek davete katılacak. Ayıca Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı Faizali İdizıda ile heyetler arası yapacağı görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile de bir araya gelecek. Kurtulmuş'un Tacikistan'a gerçekleştireceği ziyaret, Meclis Başkanı düzeyindeki ilk ziyaret olacak. Ziyarette iki ülke parlamentoları arasındaki iş birliğinin artırılmasının yanı sıra küresel ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Kurtulmuş, Tacikistan’daki temaslarının ardından Özbekistan’ın Buhara kentini ziyaret edecek. Burada Sağlık Bilimleri Üniversitesi Buhara İbni Sina Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katılması planlanan Kurtulmuş, öğrencilere hitap edecek. Kurtulmuş, ayrıca Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı Nuriddin İsmailov ile görüşme gerçekleştirecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN