TBMM'ye yeni kapı: Sadece ziyaretçiler giriş yapabilecek

TBMM'ye yeni kapı: Sadece ziyaretçiler giriş yapabilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaretçi trafiğinde yaşanan artışın ardından yoğunluğu azaltmak amacıyla harekete geçildi. Dikmen tarafında ziyaretçi otoparkının bulunduğu noktaya yeni bir kapı inşa edilmeye başlandı. Sadece ziyaretçilerin giriş yapabileceği yeni kapının bu ay kullanıma açılması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesinde Ayrancı ve Dikmen tarafında birer, Çankaya tarafında ise iki kapı bulunuyordu. Ancak genel ve yerel seçimlerin ardından artan ziyaretçi sayısı, mevcut kapıların yetersiz kalmasına sebep oldu.

14 Mayıs seçimlerinden sonra Meclis'in açıldığı gün 24 bin, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ise Meclis'in açıldığı ilk gün 18 bin ziyaretçi kabul edildi. Bu durum, mevcut dört kapının yoğunluğunu artırdı ve daha rahat bir giriş sağlanması için yeni bir kapıya ihtiyaç duyuldu.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; söz konusu yeni kapı, Dikmen tarafında ziyaretçi otoparkının bulunduğu noktaya inşa edilecek. Yeni kapı, bütün ziyaretçilerin kullanımına açılacakken, diğer kapılardan sadece milletvekilleri, bakanlar, yabancı konuklar ve Meclis personeli geçebilecek. Yeni kapının bu ay kullanıma açılması planlanıyor.

Bu gelişmeler, TBMM'nin ziyaretçi trafiğini daha iyi yönetme ve girişteki yoğunluğu azaltma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN