Tek başına devletten hibe aldı, kurduğu işle paraya para demiyor! Türkiye'de 900 firma ve yurt dışına gönderiyor

Tek başına devletten hibe aldı, kurduğu işle paraya para demiyor! Türkiye'de 900 firma ve yurt dışına gönderiyor

Ankara’da yaşayan 42 yaşındaki Kader Kaya, tek başına devletten hibe aldı, kurduğu işle paraya para demiyor. En büyük hayalini gerçekleştirerek kendi işini yapan Kaya, ürünlerini Türkiye’de 900 firma ve yurt dışına gönderiyor. Aynı zamanda kadınlara da istihdam sağlayarak destek oluyor…

Ankara'da 6 yıl önce KOSGEB'den aldığı hibe desteğiyle bitki çayı üretim işletmesi kuran Kader Kaya, kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Şu an, 12 kadına istihdam sağlayan Kaya, yerel pazarda 900'ün üzerinde firmaya ürün tedarik ediyor ve yurtdışına da ihracat yaparak işini daha da büyütüyor.

KOSGEB DESTEĞİYLE BAŞARIYA ULAŞTI

Kader Kaya, küçük yaşlardan itibaren bitkilere duyduğu ilgiyi profesyonel bir işe dönüştürmek için 2018 yılında KOSGEB'den aldığı hibe desteğiyle bitki çayı üretim işletmesini kurdu. Bitkileri harmanlayarak ürettiği çayları önce Ankara’daki firmalara, ardından ise Türkiye genelinde birçok firmaya satmaya başladı. Bu süreç, Kaya'nın büyük bir girişimci olarak adını duyurmasına vesile oldu.

ankarada-bitki-cayi-uretimi-yapan-kader-kaya-1.jpg

12 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYOR

İşletmesinin ilk başlarında tek başına çalışan Kaya, şimdilerde 12 kadına iş imkânı sunuyor. Ürettiği 16 çeşit bitki çayı ile 81 ilde 900’ün üzerinde firmaya ürün tedarik eden Kaya, aynı zamanda yurtdışına da ihracat yaparak işini büyütmeyi başardı. Almanya, Avusturya ve İsveç gibi ülkelere ürün gönderen Kaya, Türk bitki çaylarını global pazara taşıyor.

ankarada-bitki-cayi-uretimi-yapan-kader-kaya-2.jpg

BAŞARISIYLA ÖDÜLÜNÜ DE ALDI

Kader Kaya, girişimcilik yolunda gösterdiği başarıyla dikkat çekiyor. 2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında KOSGEB tarafından "En İyi Kadın Girişimci", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Bitki Karışımı Uzmanı" ve "En İyi Kış Çayı ve Bitki Karışımı Uzmanı" ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller, Kaya’nın bitki çayı sektöründeki başarısını ve kadın girişimciliğine verdiği önemi pekiştiriyor.

ankarada-bitki-cayi-uretimi-yapan-kader-kaya-3.jpg

HAYALİNDE FABRİKA KURMAK VAR

Bitkilere olan ilgisinin ailesinden geldiğini belirten Kader Kaya, küçük bir alanda başladığı işini büyütmeyi başardığını söylüyor. 10 yıl sonra bir fabrika kurmayı ve çok sayıda kadına istihdam sağlamayı hayal eden Kaya, "KOSGEB sürecinde bir çay harmanladım ve bunu üretmek istediğimi söyledim. Şu anda yanımda 12 kadın çalışıyor, gelecekte daha çok kadına iş imkânı sunmayı planlıyorum." şeklinde konuştu.

Kaya, işinin başında karşılaştığı zorlukları da paylaştı. Bitki harmanlama işinin detaylı ve karışık olması nedeniyle, yanında çalışan kadınlara bu süreçleri öğretmekte zorlandığını belirtiyor. Ancak zamanla çalışanları bu süreçlere alıştırmayı başardığını ve bitkilerin hangi hastalıklara iyi geldiğini artık ezberlediklerini ifade ediyor.

ankarada-bitki-cayi-uretimi-yapan-kader-kaya-4.jpg

KADINLARIN GÜÇLENMESİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Kader Kaya, işinin sadece ekonomik başarı sağlamaktan ibaret olmadığını, kadınların güçlü olması gerektiğine de dikkat çekiyor. "Kendi emeğimizle, hakkımızla burada uğraşıyoruz, kazanıyoruz. Kadınların güçlü olmalarını gerçekten çok istiyorum. O özgüvenin olmasını, kendilerine güvenmelerini çok istiyorum" diyen Kaya, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak özgürleşmeleri gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN