Televizyon ekranlarını bırakıp çiftlik kurdu! Yaptığı düzenle paraya para demiyor, gittiği davet hayatını değiştirdi

Televizyon ekranlarını bırakıp çiftlik kurdu! Yaptığı düzenle paraya para demiyor, gittiği davet hayatını değiştirdi

Türkiye'de artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte birçok kişi işçi olmak yerine kendi işini yapmaya çalışıyor. Bu doğrultuda kendi işi olan sunuculuğu bırakıp çiftlik açan Murat Varol, hayatını komple değiştirdi. Devletten aldığı destek ödemesi ile 30 bin tavuklu çiftlik kurdu. Artık paraya paraya demiyor. Hayatı komple değişti. Görenler şaşıp kalıyor.

25 yıl boyunca basın sektöründe çalışan ve hatta kendi yerel kanalını kurup sunuculuk yapan Murat Varol, şehir hayatından sıkılıp daraldı. Maddi olarakta zor günlerden geçen Varol, hayalindeki iş için kolları sıvadı ve ilk adımı attı. Devlet desteği ile tavuk çiftliği kuran Varol, şimdilerde paraya para demiyor. Televizyon ekranlarını bırakıp çiftlik kurdu! Yaptığı düzenle herkesi kendine hayran bıraktı. Hayatı komple değişti.

GİTTİĞİ DAVET KOMPLE HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Elazığ’da yaşayan 4 çocuk babası Murat Varol, ortağıyla birlikte şehirdeki yerel bir televizyonu kurdu. Ortalama 25 yıl basın sektörüne hizmet eden Varol, bir tavuk entegre şirketinin müdürünü program için televizyona davet etti. Burada tavuk besiciliği ve çiftlikleri hakkındaki bilgiler edinen Varol, bu işe girmeye karar verdi. Daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) başvuruda bulunan Varol’un projesi 2 yıl sonra onaylandı ve yüzde 65 hibe desteği aldı.

TELEVİZYON EKRANLARINI BIRAKIP ÇİFTLİK KURDU

Devletten aldığı destek ile merkeze bağlı Badempınarı köyünde 1 milyon 800 TL bin yatırım yapan Varol, 30 bin civciv kapasiteli broiler tavuk çiftliğini kurdu. Çitliğin kurulmasından kısa bir süre sonra basın sektörünü bırakan Varol, 7 yıldır aktif bir şekilde üretime devam ediyor.

yeni-proje-2024-05-26t104824-557.jpg

Elazığ’da 25 yıl basın sektöründe yer aldığını dile getiren Murat Varol, "Elazığ’da 2 televizyon vardı. Onlardan birinin hem ortağı hem de yönetim kurulu başkan vekiliydim. O zamanlar devamlı TKDK eski müdürü Turan Karahan programa gelirdi. Hayvancılık üzerine bir yatırım yap derdi. Bir gün bir tavuk entegre şirketinin müdürünü televizyona programa çağırdım. Bana tavuğu anlattı. Dedim ki senin anlattığın doğru ise ben bu kümes işine gireceğim. Bir proje hazırladım, götürdüm TKDK’ya verdim. 2 yıl sonra bana çıktı ve bu işe başladım. Devlet yüzde 65’ini hibe veriyordu. Geri kalanını kendimiz finanse ettik. 2017 yılından bu güne kadar bir fiil yapıyorum. Çok zevk alıyorum. Keşke daha önce yapsaydım. Çünkü hayvanlarla uğraşmak çok güzel. Burada 7 yıldızlı bir otel hizmeti veriyoruz. Civcivken geliyor ve 42 gün sonra etlik piliç olarak sofralarımıza gelecek. Hijyen ön safta." dedi.

ARTIK PARAYA PARA DEMİYOR

Civcivlere adeta bir bebek gibi baktıklarını dile getiren Varol, “Bu işten gerçekten çok zevk alıyorum. 25 yıl basın sektöründe hizmet ettik. Gelen bakanları ve bürokratları ağırlıyorduk. Basın sektörü farklı bir iş. Oradan buraya geçince sanki üzerimde çok büyük bir dünya vardı ve o kalktı. Kendi başıma kaldım ve huzurlu bir hikayeye dönüşmüş oldu.

yeni-proje-2024-05-26t104814-341.jpg

Keşke çok önceden başlasaydım, basın ile beraber bu işi götürmüş olsaydım daha keyifli olacaktı gibi. Arkadaşlarımız teşebbüs etsinler, dosya sunsunlar. Devletimiz bu işe hakikaten öncülük yapıyor. Ben Avrupa’yı da gezdim. Orada da kümeslere girdim. inanın şuan bizim kümeslerimiz onlarınkinden çok çok daha iyi” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN