Teslalar da kaza yapar! 3 Tesla otobanda birbirine girdi görenler gözlerine inanamadı: O anlar kamerada

Otomotiv sektörünün en beğenilen araçları arasında yer alan Tesla üstün teknolojisi ile sık sık gündeme gelirken bu kez de kaza yaptığı anlarla gündeme geldi. Üç Tesla’nın birbirine girdiği anlar görenleri şaşkına çevirdi. O anlar kamerala böyle yansıdı. İşte olayın detayları…

ZEYNEP ORHAN

Hem teknolojisiyle hem uzaktan komuta edilmesiyle hem tasarımıyla hem de güvenliği ile sürekli adından söz ettiren Tesla model arabalar otomotiv sektöründe en çok ilgi gören araçlar arasında yer alıyor. Bu denli beğenilen bir modelin kaza anı görüntüleri ise haliyle insanların dikkatini çekiyor. Özellikle son olarak gündeme gelen üç Tesla’nın kaza anları ise ilgiyle izlendi. Görenler adeta gözlerine inanamadı.

3 TESLA’NIN İLGİNÇ KAZASI

Kaliforniya'da ilginç bir kaza gerçekleşti. Hepsi de Tesla markası olan üç elektrikli araç (EV) birbiriyle çarpıştı. Kaza, bölgenin EV benimsemesinin ne kadar ileri seviyede olduğunu gösterirken, aynı zamanda dikkatli sürüşün önemini de hatırlatıyor.

ABD'nin elektrikli araç (EV) cenneti olarak bilinen Kaliforniya'da ilginç bir kaza yaşandı. Sadece elektrikli araçların ve üstelik hepsi de Tesla markasının karıştığı bir zincirleme kaza, bölgenin EV benimsemesinin ne kadar ileri seviyede olduğunu gözler önüne serdi.

capture-20240220193939366.jpg

MODELLERDEN BİRİ TÜM OLAYI KAYDETTİ

Wham Baam Teslacam YouTube kanalının paylaştığı bir videoya göre, bir otoban üzerinde ilerleyen beyaz bir Model Y, önündeki trafik nedeniyle aniden yavaşlamak zorunda kaldı. Tam otonom sürüş özelliği etkinleştirilmiş bir başka Model Y ise, zamanında yavaşlayarak hasarsız bir şekilde durmayı başardı.

Ancak, duramayacağını anlayan bir Model 3 sürücüsü, sol şeride geçmeye çalıştı ve arkasından gelen gri bir Model S tarafından arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan kırmızı Model 3, tüm olayı kaydeden kırmızı Model Y'ye çarptı.

capture-20240220193928755.jpg

Kazaya karışan üç araçtan hiçbiri ciddi bir hasar almadan olayı atlatırken, şükürler olsun ki kazada yaralanan olmadı. Yan aynalarını kontrol etmeden şerit değiştiren ve kazaya neden olan sürücü, hatasını kabul etti.

capture-20240220193915934.jpg

Bu kaza, ne kadar çok kamera veya güvenlik asistanına sahip olunursa olunsun, eğer sürücü önündeki araçla güvenli bir mesafe korumazsa, bunların hepsinin boşa gidebileceğini bir kez daha hatırlattı. Dolayısıyla, güvenlik önlemleriniz ne olursa olsun, daima aynalarınızı kontrol edin ve yeterli mesafeyi koruyun.