Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla uçakta sigara içme girişimlerine sert tepki gösterdi. Ekşi, "Lütfen! Uçak içinde sigara içmeye teşebbüs etmeyelim!" diyerek, yolcuları bu konuda uyardı.
245 KİŞİ UÇUŞLARDAN MEN EDİLDİ
Yapılan açıklamaya göre, son beş ayda uçak içinde sigara içtiği tespit edilen tam 245 kişi, THY'nin uçuşlarından men edildi. Bu durum, havayolu şirketinin bu kural ihlaline ne kadar ciddi yaklaştığını gösteriyor. Ekşi, bu kişilerin ayrıca para cezasıyla da karşılaşabileceğini belirtti.

HEM KENDİNİZİN HEM DE BAŞKALARININ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN
THY'nin bu kararı, sadece bir kural ihlali olmaktan öte, yolcuların sağlığı ve uçuş güvenliği için büyük önem taşıyor. Ekşi, açıklamasında "Lütfen! Uçak içinde sigara içmeye teşebbüs etmeyelim! Son 5 ayda uçak içinde sigara içen 245 kişi uçuşlardan men listesine alındı. Bu kişiler ayrıca para cezası ile karşılaşabileceklerdir. Lütfen hem kendinizin hem diğer yolcuların sağlığı için uçak içinde sigara içmeyiniz" diyerek, bu davranışın sadece kişisel bir tercih olmadığını, aynı zamanda diğer yolcuları da tehlikeye attığını vurguladı.
