Ticaret Bakanlığı 5 çocuk ürününü daha piyasadan toplatıyor! Emzik, simit, kıyafet... Elinde olan hemen kontrol etsin

Ticaret Bakanlığı 5 çocuk ürününü daha piyasadan toplatıyor! Emzik, simit, kıyafet... Elinde olan hemen kontrol etsin

Ticaret Bakanlığı, güvensiz olduğu tespit edilen 5 çocuk ürününün satışını durdurdu. Emzik, simit ve giysiler yasaklandı, toplatma kararı alındı.

Ticaret Bakanlığı, çocuk sağlığını tehdit eden ürünlere karşı yürüttüğü denetimlerde yeni bulgulara ulaştı. 17 Nisan tarihinde yapılan açıklamada, piyasada satışı yapılan 5 farklı çocuk ürününün güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık, kamuoyunu bilgilendirerek bu ürünlerin markalarıyla birlikte ifşa edildiğini duyurdu.

EMZİK, DENİZ SİMİDİ VE ÇOCUK GİYSİLERİNE YASAK

İnceleme ve test süreçleri sonucunda, aralarında emzik, çocuk giyim ürünü ve deniz simidinin bulunduğu 5 farklı ürünün insan sağlığına zarar verebileceği belirlendi. Bakanlık, bu ürünlerin piyasadan toplanacağını ve satışlarının yasaklandığını açıkladı.

MARKALAR TEK TEK AÇIKLANDI

Güvensiz olduğu saptanan ürünlerin hangi markalara ait olduğu da resmi olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Denetimlerin şeffaf şekilde yürütüldüğünü belirten yetkililer, vatandaşların çocukları için alışveriş yaparken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Çocuklarınızı uzak tutun! Bakanlık 5 ürünü yasakladı, piyasadan toplatılıyor - 1. Resim

Çocuklarınızı uzak tutun! Bakanlık 5 ürünü yasakladı, piyasadan toplatılıyor - 2. Resim

Çocuklarınızı uzak tutun! Bakanlık 5 ürünü yasakladı, piyasadan toplatılıyor - 3. Resim

Çocuklarınızı uzak tutun! Bakanlık 5 ürünü yasakladı, piyasadan toplatılıyor - 4. ResimÇocuklarınızı uzak tutun! Bakanlık 5 ürünü yasakladı, piyasadan toplatılıyor - 5. Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN