Tıp öğrencisinden felçlilere mobil iskelet

Tıp öğrencisinden felçlilere mobil iskelet

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi İsmail Emir Yassı’nın (22), Almanya’da tasarladığı giyilebilir mobil dış iskelet 'PullExo', kısmi felç olan hastalara günlük yaşamlarında destek olacak. 'PullExo', Türkiye’de üretilen ikinci prototipiyle Teknofest’ten ilk ödülünü aldı. Yassı, ürünün yurt dışındaki benzerlerine göre daha mobil ve ulaşılabilir maliyetlerde olduğunu vurguladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi İsmail Emir Yassı’nın (22), 2021 yılında Almanya’da tasarladığı giyilebilir mobil dış iskeleti ‘PullExo’, kısmi felç olan hastaların hem günlük ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacak hem de fiziksel rehabilitasyon sağlayacak.

Hastaların ellerine takarak, diş fırçalamak ya da yemek yemek gibi günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceği ‘PullExo’, Türkiye’de üretilen ikinci prototipiyle ilk ödülünü de Teknofest’ten aldı.

‘PullExo’nun, yurt dışında mobil el dış iskeleti olarak satılan ürünlerden daha mobil ve ulaşılabilir maliyetlerde olduğunu belirten Yassı “Mobilite ve kompaktlık, yurt dışında satılan cihazlarla arasındaki en büyük fark” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN