TMSF, Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı

TMSF, Koza-İpek Holding'e ait yalıyı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Akın İpek'e ait olan İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan yalının 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldığını duyurdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait olan ve FETÖ firarisi Akın İpek'e ait olan Bebek'teki yalının satışa çıkarıldığını duyurdu. TMSF tarafından yapılan açıklamada, yalının 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacağı belirtildi. İhale ise 27 Haziran tarihinde açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

TMSF'nin açıklamasına göre, yalının satışı için bağımsız değerleme şirketlerinin raporlarıyla belirlenen 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden ihale düzenlenecek. İhaleye katılmak isteyenlerin yaklaşık 10 yıllık hukuki sürecin ardından düzenlenen ihaleye katılmak için gerekli belgelerle birlikte şartnamenin 25 Haziran'a kadar TMSF'ye teslim etmeleri gerekiyor.

Satışa konu olan yalı, 1259 ada 132 parsel üzerinde yer almakta olup, 2 adet yapıya sahiptir. "Beyaz Köşk" adı verilen yapı, ikinci derece eski eser niteliğinde olup, iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve teras alanından oluşmaktadır. Ayrıca, bu yapıda 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekarelik bir teras bulunmaktadır. Diğer yapı olan "Kahverengi Köşk" ise zemin ve normal kattan oluşmakta olup, brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanına sahiptir.

TMSF'nin yaptığı açıklamada, yalının satışının detayları ve ihaleye katılma koşullarıyla ilgili bilgilerin resmi internet sitesinden ve ilgili diğer platformlardan erişilebilir olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN