Togg fabrikasını ziyaret etmek isteyen Kılıçdaroğlu'na yanıt: Yanında bakan olmadan gidemezsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Togg'un fabrikasına ziyaret etmek istemesi üzerine eleştirilerde bulunarak, "Togg'a gelmek istediğini söylemiş ben de 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın' dedim. 'O gelecekse ben gelmem' dedi. Varank senden baya çekiniyor ya..." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Burada daha önce yerli otomobil Togg'un fabrika açılışına 'siyasi şova dönüştürecekler' diyerek ziyaretini sonraya erteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, ziyarete şart koştuğunu söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz Kılıçdaroğlu'nun iddialarına bakarak vizyonlarımızı Konya'da, Gaziantep'te gösterdik. Togg'a gelmek istediğini söylemiş ben de 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın' dedim. 'O gelecekse ben gelmem' dedi. Varank senden baya çekiniyor ya..." ifadelerini kaydetti.

PARLAMENTER SİSTEM ELEŞTİRİSİ

Erdoğan yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Altılı Masa'nın ilan ettiği ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ kapsamında hazırladığı anayasa değişikliği çalışmasına yönelik de eleştirilerde bulunarak, parlamenter sistemi 'şekilsiz, arkaik ve omurgasız' olarak betimledi.

Parlamenter sistem üzerinden Altılı Masa'ya yönelik eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir şey çıkmaz. Buradan masadan bol bol dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var: oturdular, konuştular, dağıldılar...Bunların durumu bu." ifadelerini kaydetti.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini hayata geçirerek Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma adımlarını kesintisiz şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye'sine adım adım yaklaşıyoruz.

5899728.jpg

Şehirlerimizdeki fabrikaları aynı anda hizmete açtık. Alevi kardeşlerimizin cumhuriyet dönemi boyunca çözülmeyen sorunlarını çözdük.

Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele ve mülteci sorunu konusu, bu dört ana başlığı başardık başaracağız...

DÜZCE DEPREMİ

Geçen hafta 5.9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum.

Küresel düzeyde resesyon endişesinin arttığı dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir. İnşallah 2022'yi dünyaya göre rekor düzeyde kapatarak 2023'e iyi bir giriş yapacağız.

Türkiye'nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Seçimler geliyor, Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz.

'OTURDULAR, KONUŞTULAR, DAĞILDILAR'

Türkiye yeni yönetim sistemiyle, özellikle söylüyorum bunların parlamenter demokrasi güçlendirilmiş parlamenter demokrasi bu tür palavralarına aldanmayın. Buradan bir şey çıkmaz. Buradan masadan bol bol dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var: Oturdular, konuştular, dağıldılar...Bunların durumu bu.

'6'LI MASA AMORF BİR YAPI'

Cumhur İttifakı hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Buna karşılık diğer ittifak ise Altılı Masa olarak kamuoyunun önüne çıkmakla birlikte henüz önünde arkasında daha kimlerin olduğu, hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır.

5899729.jpg

Biz en başından beri bu ittifaka kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde, vizyonda, programda, projede yarışmak istediğimizi söyledik. Ama bunlar karşımıza sadece tek vaatleri Türkiye'yi eski kötü günlerine döndürmek olan şekilsiz, omurgasız, arkaik bir projeyle çıkabildi.

'EN İYİSİNİ DE YAPSAK DA TAKDİR ETMEYECEKLER'

Ne CHP'den ne de şürekasından milletin yararına gelecek hiçbir söze hiçbir teklife hiçbir adıma rastlanmadı. Dünyanın en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini parlamentoda söylediler.

Becerebildikleri tek iş var anayasa değişikliği teklifi metni açıklamak oldu. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan da çıkarta çıkarta terör örgütünü kollayan masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Gözden geçirdim. Masanın etrafındakiler artı altındaki bunlara ne verirsek mutlu olurlar buna çalışmışlar. Birisinin derdi kapanan belediyeler öbürünün derdi Hazine yardımlarını en az bire çekip herkesin nasibini alması.

'TÜRKİYE GÜÇLENİYOR'

Herkese bir şey verelim, bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Eğer bugün ekonomide Türkiye bir kalkışmanın içerisindeyse bu bir şeyi gösteriyor; Türkiye güçleniyor.

ZİNCİR MARKETLER

Market de market, market de market yaptıkları iş bu. Gerek zincir marketlerle, gerek diğer marketlerle alakalı, fiyatlar birisinde şöyle, birisinde böyle, söyledikleri bu. Zincir ve diğer marketlerle ilgili Kabine toplantısında arkadaşlarımıza söyledim, kontrollerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Fiyat İstikrar Komitesi ile de bunların takibini yapacağız.

'BİRİLERİ BAŞBAKANLIK BEKLİYOR'

6'lı masa halka tepeden bakan seçkinci bir içeriğe sahip. Biz ülkemizi darbe anayasasından kurtarmak için çalışıyoruz. Bunların gittikleri yer hep anayasa mahkemesi. Yeni düzenlemede şunu diyorlar, Cumhurbaşkanı herhangi bir iade yapamayacakmış. Bu cumhurbaşkanı neden var? Hazırladıkları tezgah böyle. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde yok bu.

5899933.jpg

Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başkanlık sisteminde bu yok, başkan yardımcısı var. Birileri de başbakanlık bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz yok.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇIKIŞ

Bay Kemal ayın 3'ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal, aynı gün içinde biz de Şanlıurfa'dayız. Bizi takip et. Bak bakalım Şanlıurfa'daki ses nasıl geliyor, sendeki sese benziyor mu benzemiyor mu?

Biz Kılıçdaroğlu'nun iddialarına bakarak vizyonlarımızı Konya'da, Gaziantep'te gösterdik. Togg'a gelmek istediğini söylemiş ben de 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın' dedim. 'O gelecekse ben gelmem' dedi. Varank senden baya çekiniyor ya...

Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil, devletin imkanlarını paylaşmak için paravan şirketler kurmak. Size bunu kurdurmayız.

'KİBİRLERİ MASKELERİNİ DÜŞÜRECEK'

İlkeler yerine çıkarların buluştuğu böylesine arzi bir yapıyla Türkiye güney sınırlarını taciz eden terör örgütleri ile nasıl bir mücadele verebilir? Avrupa ve ABD ile ilişkilerini nasıl eşir bir zeminde sürdürebilir? Ekonomik tetikçilerin tuzaklarını nasıl bozabilir?

Sadece iktidarın hayalini kurarak sergiledikleri kibir bile CHP'nin maskesini düşürmeye yeterlidir.

AK Parti milletin kurduğu, milletimizin iktidara getirdiği verdiği her mücadelede yanında yer aldığı bir partidir. Bizler bu partinin emanetçileriyiz. Her birimiz görevini ne kadar yerine getirebilirse bu emanete layık olduğunu gösterebiliriz.

SEÇMENE SESLENİŞ

Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönem şahsım dahil hepimizin sorumluluğunu artırmaktadır. Genel Merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla hep beraber bir olarak, diri olarak, kardeş olarak işimize dört elle sarılmalıyız.

Seçim gününe kadar her haneyi defalarca ziyaret etmeliyiz. Teşkilatlarımızdan üyelerimize, üyelerimizden vatandaşlarımıza kadar muhabbet iklimini canlı tutmalıyız. Seçim günü iş sandıkta biter. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandıkta oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olacağız. En küçük eksikliğe meydan vermeyeceğiz. Oyunlara karşı dikkatli olacağız.

Türkiye'nin ve milletimizin düşmanları da boş durmuyor. Onlar da 2023'e hazırlanıyor. Partimize yönelik kumpasların, ülkemize saldırıların artmasının gerisindeki hesapların birisi de 2023'ü biçimlendirme planlarıdır. Biz niyet hayr, akıbet hayr diyerek Rabbimize güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Hep birlikte 2023 imtihanından da alnımızın akıyla çıkacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN