Toplu taşımada nefes aldıracak yenilik! Türkiye Kart uygulaması başlıyor: 81 ildeki sınırlar artık kalkıyor

Toplu taşımada nefes aldıracak yenilik! Türkiye Kart uygulaması başlıyor: 81 ildeki sınırlar artık kalkıyor

Toplu taşımada nefes aldıracak yenilik, Türkiye Kart uygulaması başlıyor. Türkiye’nin %50’sinden fazlasını kapsaması hedeflenen Türkiye Kart uygulamasının başlayacağı tarih belli oldu…

Türkiye’deki şehirlerin toplu ulaşım kartlarının birbiri ile entegrasyonu ne yazık ki bulunmuyor. Bu yüzden farklı şehirlere giden vatandaşlar gittikleri her şehirde oraya özgü toplu ulaşım kartı almak zorunda kalıyor.

TÜRKİYE KART PROJESİ O SORUNU ORTADAN KALDIRACAK

PTT A.Ş Genel Müdürü Hakan Gülten ise Türkiye Kart Projesi’nin bu ihtiyaç doğrultusunda geliştirildiğini belirtti. Gülten, farklı şehirlerde alınan kartların o şehre yeniden gidene kadar kaybedilmesinin ülke ekonomisine zarar verdiğini vurgulayarak, kartların yurt dışından geldiğini ve maliyetli olduğunu belirtti.

YALNIZCA TOPLU ULAŞIM KARTINI KAPSAYAN BİR PROJE DEĞİL

Gülten, projeyle ilgili şunları söyledi:

Bu, tek başına bir toplu ulaşım kartı değil. Toplu ulaşım kartı çıkaran belediyelerimiz, idarelerimiz kendi kartlarını çıkarmaya devam edecekler. Üzerine Troy gibi bir Türkiye Kart logosu bulunanlar, entegre olunan illerimizde de geçerli olacak. Kart çıkaran yerler Türkiye Kart özelliğiyle de çıkarabilirler. PTT olarak Türkiye Kart'ı hayata geçirdik. Şu anda yavaş yavaş tüm şehirlerle Türkiye Kart entegrasyonumuzu sağlıyoruz.”

turkiye-kart-uygulamasi-1.jpg

KREDİ KARTINDA İNDİRİM VE AKTARMA İMKANI OLMUYOR

Kredi kartı ile pek çok şehirde toplu taşıma aracı kullanılabildiğini hatırlatan Gülten, bu kartlar ile binişlerde indirim ya da aktarma imkanı olmadığını aktardı. Gülten, özellikle asker, öğretmen ve engelli vatandaşların gittiği her ilde kart almak zorunda kaldığını belirtti.

2024 YILINDA TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK

Konya’da Türkiye Kart kullanımının başladığını söyleyen Gülten, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu an Rize ile anlaşma yaptık, ilerleyen dönemde Kayseri'de de geçerli olacak. Dolayısıyla vatandaşlarımız bir ilden diğerine gittiğinde kendi indirim tarifelerinden faydalanabilmek için yeni bir kart çıkartma ihtiyacı duymayacak. Türkiye Kart, ülke ekonomisine de faydalı olacak. İl sayısı arttıkça umarım tüm vatandaşlarımızın cebinde bir Türkiye Kart olacak.

Türkiye Kart’ın yaygınlaşmasında belediyelerin etkisini vurgulayan Gülten, 1 yıl Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılının sonu itibari ile Türkiye’nin %50’sinden fazlasını kaplamasını hedeflediğini, sonraki sene ise Türkiye’nin tamamına yayılmasını öngördüğünü aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN