Toplu taşımada yeni düzenleme! Hemen kartlarınızı kontrol edin

Toplu taşımada yeni düzenleme! Hemen kartlarınızı kontrol edin

Toplu ulaşım kartlarında yapılan değişiklikle ilgili milyonlarca vatandaşı etkileyen yeni düzenleme hayata geçirildi. 2024 yılının başlarında gündeme gelen düzenleme ile birlikte, birçok şehirde toplu ulaşım kartları için önemli bir değişiklik yapıldı.

Yeni uygulama kapsamında, belirli özel haklara sahip olan kişiler için sınırsız biniş hakkı kaldırıldı. Artık ücretsiz seyahat eden 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile indirimli bilet kullanan 60 yaş ve üzeri vatandaşlar için günlük 4 kez ücretsiz biniş hakkı tanınacak. Aynı şekilde öğretmenlere de günlük 4 ücretsiz biniş hakkı verilecek. Bu sınıra ulaşan kart sahipleri, geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödemek zorunda kalacak.

img-3745.jpeg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yeni düzenlemesiyle birlikte, özel halk otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemelerinde artış yapıldı. Ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere sağlanan yıllık destek miktarı artırılarak toplamda 700 milyon TL’lik bir destek sağlanacak.

img-3746.jpeg

Ayrıca, ulaşım sektöründe önemli bir iyileştirme ve güncelleme çabası olarak değerlendirilebilecek 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceği duyuruldu.

Bu önemli kararın, toplu ulaşım sektöründe daha etkin ve verimli bir hizmet sunulmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN