Toplu taşımaya bir ilde daha zam! Fiyatlar il il yükseliyor, bu kez tam yüzde 40 zam geldi

Toplu taşımaya bir ilde daha zam! Fiyatlar il il yükseliyor, bu kez tam yüzde 40 zam geldi

Edirne Belediye Meclisi'nin son toplantısında, toplu ulaşım ücretlerinde yüzde 40 zam kararı alındı...

Esnaf Odaları Birliği Başkanları, bu zammın esnafı olumsuz etkileyeceğini belirterek, Belediye Meclisi'nde taleplerini dile getirdi. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, zammın yetersiz olduğunu vurgulayarak, "kontak kapatmanın" kendilerine yakışmayacağını, ancak artık araçları hareket ettiremeyecekleri bir noktaya geldiklerini belirtti.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI: "SİYASET YAPMIYORUZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada zammın siyasi bir karar olmadığını, esnafla birlikte hareket edeceklerini ve onların sıkıntılarını dinleyeceklerini ifade etti.

2.jpg

ESNAFIN MADDİ ZORLUKLARI ARTIYOR

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, esnafın artan maliyetlerle başa çıkamadığına dikkat çekerek, artık daha fazla çalışarak bile zarar etmeye başladıklarını belirtti. Akaryakıtın yüksek maliyetinin esnafı zorladığını belirten Taksici Birol Yüzer, maliyetlerin artışına daha fazla dayanamayacaklarını ifade etti.

ZAM, ESNAFI MÜŞTERİ KAYBINA UĞRATIR MI?

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafın zammı kendi istemediğini belirterek, her zammın yeni bir müşteri kaybı anlamına geldiğini söyledi.

Yapılan zamla birlikte, ETUS şehir içi toplu ulaşım ücretleri; öğrenci için 11 lira 90 kuruşa, sivil için ise 16 lira 80 kuruşa yükseltildi.

Bu zammın esnafın mali durumunu nasıl etkileyeceği ve tüketiciye yansıması merak konusu olmuştur. Önümüzdeki günlerde bu kararın etkilerini görmek mümkün olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN