Toplu taşımaya ikinci zam! Herkes bisikletini hazırlasın: Bu zamlardan sonra otobüse binmek lüks sayılacak

Toplu taşımaya ikinci zam! Herkes bisikletini hazırlasın: Bu zamlardan sonra otobüse binmek lüks sayılacak

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi! Vatandaş isyan ediyor! Bu zam insanları sadece araçlarından değil, otobüs kullanmaktan da vazgeçirecek! Herkes bisikletini hazırlasın: Bu zamlardan sonra otobüse binmek lüks sayılacak...

Her geçen gün artan masraflarla başa çıkamayan halk artık isyan ediyor. Aksaray'da toplu taşıma ücretlerine son iki ay içerisinde ikinci zam yapıldı. Bu durum, vatandaşlar arasında büyük tepkilere neden oldu. Emekli vatandaşlar ve esnaf, artan taşıma maliyetlerinin kendilerini zorladığını belirtti.

İKİ AY İÇİNDE İKİNCİ ZAM

aksaray-halk-otobusu.jpg

Aksaray'da toplu taşıma ücretlerine bugün bir zam daha yapılarak, son iki ay içerisinde ikinci kez fiyatlar yükseldi. Emekli vatandaş Sait Duru, "Çok yakın oldu arası, daha 8 liraya çıkalı çok az olmuştu. Benim aldığım 100 lira zam 7 bin 600 lira ile geçinmeye çalışıyoruz. Memura yüzde 85 zam yapılıyor, marketler buna göre zam yapıyor. Biz emekliler arada ezilip gidiyoruz, zam çok fazla olmuş" şeklinde görüşlerini belirtti.

ŞOFÖR ÇALIŞTIRAN 7-8 BİN LİRA ZARAR EDİYOR

Veysel Öztürk, mazot fiyatlarının artışının esnafı zorladığını dile getirerek, "Esnaf mazot 24 lira iken zam aldı, ertesi sabah mazot 41 lira oldu. Esnaf gerçekten zor durumda. Şimdi iki aydır ikinci zam geldi, ufak bir zam aldık. Diğer illere göre bizim ücretlerimiz tabii ki düşük. Özellikle şoför çalıştıran arkadaşlarımız aylık 7-8 bin lira arası zarar ediyor. Burada kendi imkanlarıyla ayakta kalabilmek için mücadele ediyorlar. Bir şoför olmuş 10 bin lira, bize burada asgari ücret bile kalmıyor. Onun için belediye başkanımızdan Allah razı olsun elini taşın altına koydu" şeklinde konuştu.

"GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

aksarayda-toplu-tasimaya-iki-ayda-ikinci-zam-da-yapildi.jpg

Öztürk ayrıca, "Bizim Türkiye Şoförler Federasyonu, bakanlıkla görüştü. Bizi bir de rahatsız eden engelli kartları var, 65 yaş var, bir de tansiyon hastası, şeker hastası yüzde 40 ile bunlara engelli kartı veriyorlar. Gerçekten engelli ve ihtiyaç sahibi ise üyelerime sesleniyorum; kardeşim lütfen para almayın. Şehit, gazi bunlar değil 65 yaşında adamın milyonluk malı var ama her gün çeşmeden evine su taşıyor. O da bizim esnafımızı mağdur ediyor. Tamam cumhurbaşkanımız bize destek verdi 800 liradan başladı şimdi 2 bin 700 liraya çıktı, 2 bin 700 değil 5 bin lira versin vallahi bizi kurtarmaz. Gerçekten çok zor durumdayız." şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Şahin Yıldırım ise, " Bence öğrenci bütçesine göre düzenlenmeli. Pahalı geliyor, ekstra bir ücret olarak geliyor ama normal vatandaşlar alıştı böyle durumlara " yorumunu yaptı.

Aksaray'da toplu taşıma ücretlerine yapılan ikinci zam, vatandaşlar ve esnaf arasında ciddi endişelere sebep oldu. Artan maliyetlerle başa çıkmak için çözüm yolları aranıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN