Trabzon’da CHP’nin miting çadırına engelleme girişimi

Trabzon’da CHP’nin miting çadırına engelleme girişimi

Millet İttifakı’nın aday Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun yarın Trabzon’da düzenleyeceği miting için kurulmak istenen çadır engellenmek istendi. CHP’li Ahmet Kaya, daha önce tüm izinlerin verildiği çadıra son anda yasak gelmesinin sebebi olarak bir AK Partili vekili işaret ederek “İsmini vermek istemiyorum gece beni aradı ve ‘Programınızı yapabilirsiniz ama burada çadır kurmanız doğru olmaz’ dedi” şeklinde konuştu.

Trabzon’da Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarın katılacağı miting için havanın yağışlı olması ihtimaliyle çadır getirildi. Daha önce valilik, büyükşehir belediyesi ve emniyetin olumlu yanıt verdiği çadırlar TIR’larla kente getirildikten sonra yetkililer karşı çıkarak çadırların kurulumuna engel oldu.

‘SİYASETİN MÜDAHALESİYLE ENGELLENDİ’

Olayla ilgili açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise izinlerin önceden alınmış olduğuna dikkat çekerek, “Vali, belediye başkanımız ve emniyet müdürümüzün olumlu görüşünü içeren yazı buradadır. Teşekkür de ettik. Son anda bir bariyerle karşılaştık. Olumlu giden hava dağıtılmaya çalışıldı. Biz alanda bir çadır düşündük. Kenarları açık, üstü kapalı. Trabzon’u biliyorsunuz, yağmur yağabilir. Tedbir amaçlı üstünü kapatalım dedik ya da güneş olursa koruyalım dedik. Düne kadar sorun yoktu, bir soruna dönüştü. Siyasetin müdahalesiyle oldu” dedi.

‘VALİ KARAR DEĞİŞTİRDİ’

Valinin en başında izin verdiğini ancak AK Partili siyasetçinin telefonundan sonra karar değiştiğini belirten Kaya, “İsmini vermeyeceğim, AK Partili bir siyasetçi gece beni aradı ve ‘Programınızı yapabilirsiniz ama burada çadır kurmanız doğru olmaz’ dedi. Ben de kendisine, vali bey, belediye başkanı ve emniyet müdürüyle görüştüğümüzü söyledim. Meselenin siyasal boyutu devreye girdi. Vali beyle görüştüm. İlk yaklaşımından farklı şeyler söylemeye başladı. Sonra büyükşehir belediye başkanımızı aradık. Yetkinin kendilerinde olduğunu söyledi. Sonra 2911’e göre yetkinin valilikte olduğunu ve izin aldığımızı söyledik. Ondan sonra orada miting yapılması için seçim kurulundan izin alınması gerektiğini söylediler. Gereksiz bir tartışma ve uğraşla gece bir buçuk ikiye kadar orada uğraştık. Sonra aklıselim galip geldi” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN