Trendyol kuryeleri yine kontakları kapattı: 'Düşük zamları kabul etmiyoruz'

Trendyol kuryeleri yine kontakları kapattı: 'Düşük zamları kabul etmiyoruz'

Trendyol Go bünyesinde çalışan kuryeler, paket başı ödemelere yapılan zammı düşük buldukları için İstanbul'un pek çok yerinde kontak kapattı. Kuryeler, benzine ve asgari ücrete yapılan zam oranlarında bir zam talep ediyor.

Trendyol bünyesindeki esnaf kuryeler, paket başı ödemelere yapılan zammı düşük buldukları için İstanbul’un pek çok yerinde toplanıp konvoylar oluşturmaya başladı. Kuryeler ayrıca WhatsApp, Telegram grupları ve sosyal medyadan “Düşük zammı kabul etmeyelim, çok paket atıp hayatımızı riske atmayalım, birlik olalım” şeklinde mesajlar paylaşıyor.

KURYELERİN TALEPLERİ

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre 12 saat boyunca hiç durmadan ortalama 2 bin 500’den fazla kilometre yol yapan bir kuryenin haftalık kazancı, şirketin önerdiği rakamlara göre 4 bin 530 TL oluyor. Bu miktar aylık olarak 18 bin 120 TL’ye denk düşüyor ama bu kuryeler motor bakımlarını, benzin ve mazotlarını kendileri alıyorlar.

Tüm masraflarını kendileri karşılıyorlar. Böyle düşününce kazandıkları ücretler, asgari ücret seviyesine kadar düşüyor. Kuryeler ise benzine ve asgari ücrete yapılan zam oranlarında bir zam talep ediyorlar.

Trendyol Express kuryeleri geçen sene de şirketin teklif ettiği 9 bin lira ücrete karşı kontak kapatmış ve çok sayıda ilde çalışmaların durdurulması ile teklif 12 bin 500 liraya çıkarılmıştı.

Bu teklif, paket başı ödeme alan çalışanların aylık hak ediş miktarları bu tutarın altında kaldığında yapılacak en az ödemeyi temsil ediyor. Trendyol çalışanlarının açtığı yoldan, Aras Kargo, HepsiJet ve daha bir çok şirket çalışanları da kontakları kapatmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN