TRT ekibinin hedef alınmasına tepki gösteren Erdoğan Abbas ile görüştü: İsrail bu zulmün bedelini ödeyecek

TRT ekibinin hedef alınmasına tepki gösteren Erdoğan Abbas ile görüştü: İsrail bu zulmün bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü. Erdoğan, Gazze'de sivillerin sığındığı Nusayrat Mülteci Kampı'nda yayın hazırlığı yapan TRT Arapça ekibine yapılan saldırıya tepki göstererek "Ne olursa olsun İsrail'in Gazze'ye yönelik barbarca saldırıları karşısında biz dik durmaya devam edeceğiz ve İsrail, bu zulmün bedelini ödeyecek" dedi. Ayrıca Erdoğan, BMGK kararı dahil ateşkes için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. TRT Arapça'nın kameramanı Sami Şahade'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde saldırıya tepki göstererek İsrail'in saldırıları karşısında dik durmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, Abbas'a "Ne olursa olsun İsrail'in Gazze'ye yönelik barbarca saldırıları karşısında biz dik durmaya devam edeceğiz ve İsrail, bu zulmün bedelini ödeyecek. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı dahil ateşkes için tüm imkanları seferber etmemiz gerekir." dedi.

Ayrıca Erdoğan, bütün Filistinli gruplar arasında bir insicamın olması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN