Tüm Türkiye Müge Anlı'da ona ağlamıştı! Müslüme davasında yeni olay, annesi tek tek itiraf etti

Tüm Türkiye Müge Anlı'da ona ağlamıştı! Müslüme davasında yeni olay, annesi tek tek itiraf etti

Müge Anlı'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Müslüme davasında sıcak gelişmeler peş peşe geliyor. Mersin'in Gülnar ilçesinde 2 yaşındaki Müslüme Yağal, 10 gün boyunca ekipler tarafından aranmış ve cansız bedenine ulaşılmıştı. Olayla ilgili soruşturulma başlatılırken biri tutuklu 4 aile yakının yargılanmasına devam edildi. Yapılan son duruşmada Müslüme'nin annesi, kayınpederiyle ilgili kan donduran itiraflarda bulundu. Tek tek itiraf etti. Sen insan olamazsın! İşte detaylar...

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Müslüme davasında yaşanan son gelişmeler herkesin ağzını açık bıraktı. Müge Anlı'da işlenen ve cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal dosyasında sır perdesi aralanıyor. Olayla ilgili yapılan soruşturmada Müslüme'nin annesi, kayınpederiyle ilgili kan donduran itiraflarda bulundu. Bu kadar canavar olamazsınız!

MÜSLÜME'NİN ANNESİNDEN KAN DONDURAN İTİRAF

Yapılan son duruşmada kayıp olarak aranan Müslüme Yağal'ın geçen yıl 19 Kasım'da ölü bulunmasına ilişkin, tutuklanan dede H. Yağal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar büyükannesi A. Yağal, annesi S. Yağal ve suça sürüklenen ağabeyi O. Yağal ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada bulunan ve önemli itiraflarda bulunan Müslüme'nin annesi S. Yağal, tutuklu sanık H. Yağal'ın kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

dfbdfb-21.jpg

DNA TESTİNİ GÖRÜNCE ŞİKAYETİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Daha öncesinde verdiği ifadelerde anne S. Yağal, H. Yağal'dan şikayetçi olmadığını söyleyerek, "Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Cenab-ı Allah bana hesap sorar, bana bir şey yapmadı" demişti. Bu ifade üzerine mahkeme heyeti, çocuğun babasının DNA raporlarında dedesi olduğunun ortaya çıktığını hatırlatınca S. Yağal, "Kabul etmiyorum, öyle bir şey olmadı. Müslüme olayından dolayı kimseden şikayetçi değilim." demişti.

fgbfgbgf.jpg

HER ŞEY ADLİ TIP RAPORUNDA ORTAYA ÇIKACAK

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kızın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan tekrar rapor alınmasını kararlaştırdı. Heyet, H. Yağal'ın tutukluluğunun devamına, diğerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek duruşmayı 16 Mart 2023'e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021'de çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cansız bedeni 19 Kasım 2021'de ilçedeki kırsal alanda bulunmuş ve ertesi gün Karaman'da toprağa verilmişti. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 8 aile yakınından büyükbaba H. Yağal tutuklanmış, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere diğerleri serbest bırakılmıştı.

5 SUÇTAN CEZA İSTENDİ

Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili iddianamede, tutuklu sanık H. Yağal hakkında "kendisini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme", "Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme", "Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından hapis cezası istenmişti.

fgbgfbgf-2.jpg

İddianamede, tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve suça sürüklenen ağabey O. Yağal için de "suçluyu kayırma" suçundan ceza talep edilmişti. H. Yağal hakkında, gelini S. Yağal'a karşı "nitelikli cinsel saldırı"da bulunduğu, bu saldırı sonucunda gelininden doğduğu belirlenen A. Yağal'a karşı da "çocuğun cinsel istismarı" suçunu işlediği iddiasıyla hazırlanan ek iddianame dava dosyasıyla birleştirilmişti. Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu ve olay raporlarında, küçük kızın kesin ölüm nedeninin henüz belirlenemediği bilgisine de iddianamede yer verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN