Tunç Soyer'den asbest tepkisi: Geminin Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz

Tunç Soyer'den asbest tepkisi: Geminin Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümü yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait 'Nae Sao Paulo' uçak gemisi için, "Brezilya Yüksek Mahkemesi asbestli gemiye "Dur" dedi. Kararı henüz yerine getirmeyen Sao Paulo'nun verilen ihtiyati tedbir kararına uymasını ve Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz." tepkisinde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brezilya'dan gelen ve Aliağa'ya doğru yola çıkan gemiyle ilgili açıklama yaptı.

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Brezilya Yüksek Mahkemesi söküm için Aliağa'ya doğru yola çıkan asbestli gemiye "Dur" dedi. Kararı henüz yerine getirmeyen Sao Paulo'nun verilen ihtiyati tedbir kararına uymasını ve Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz.

Gerekli denetimleri yapılmayan, hukuk tanımayan, içerisinde tonlarca asbest barındıran bu gemiyi İzmir sularına sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN