"Türk doktorlarını öpüp başınıza koyun!" Kore'de yaşayan Türk oradaki doğum sistemini anlattı: Ebelerden biri yatağın başına...

Sosyal medyada paylaşılan bir video viral oldu! "Türk doktorlarını öpüp başınıza koyun!" Kore’ye yerleşen ve Kore'de yaşayan Türk oradaki doğum sistemini anlattı. Ebelerden biri yatağın başına çıkıp...

Sosyal medyanın popüler platformlarından TikTok'ta 'hwanggizem' kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan bir kadın, Kore'de doğum yaparken yaşadığı korkunç deneyimi anlattığı videoyla gündeme oturdu. Bebeğinin 38 hafta 2 günlükken zorla doğurtulduğunu söyleyen genç kadın, yaşadığı acıların anlatılamayacak kadar büyük olduğunu dile getirdi.

resim-2024-02-22-162108929.png

Türkiye'den Kore'ye yerleşen ve hamileliğinin son haftalarında doktorunun bebeğin doğurtulması gerektiğini söylemesi üzerine doğuma giren genç kadın, beklenmedik bir travma yaşadı. Normalde Türkiye'de doğum için 40. haftaya kadar beklenildiğini ifade eden kadın, doktorunun 38 hafta 2 gün olduğunda doğumun gerçekleşmesi gerektiğini söylemesiyle şaşkına döndü.

resim-2024-02-22-162226273.png

Doktor söylüyorsa doğrudur diye düşünen genç kadın, suni sancı verilerek doğumun başlatıldığı anları anlatırken, yaşadığı acının tarif edilemez olduğunu dile getirdi. Bacaklarından sıkı sıkıya tutulan, karnına bastırılarak acısının arttırıldığını ifade eden kadın, "Akşam saat 5'te suni sancı ilacı vermeye başladılar. Bir süre sonra bayılmak istedim. Yanımda 3 tane ebe 1 doktor vardı. Ebelerden ikisi kollarımı sıkı sıkıya tutuyorlardı. Ebelerden bir tanesi yatağın başına çıktı. Bacaklarını sağa ve sola koydu karnıma üstten bastırıyor. Bildiğiniz tepe çıktı ve karnıma bastırdı. Acıdan ciğerlerim yırtılıyordu. Hayatımda geçirdiğim en kötü şeydi" dedi.

resim-2024-02-22-162118896.png​​​​​​​

Sözlerini Türk doktorlarını överek sonlandıran kadın şu ifadeleri kullandı: "Aynı ilk günkü gibi aynı acıyı hissediyorum. Eşim yanımdaydı eşim benim o halimi görünce ağlamaya başladı. Bebeğimi doğurdum. Vücudumda bir sürü komplikasyonlar oldu. Benim çocuğum 3 gün boyunca gözünü açamadı çünkü doğmaya hazır değildi. Türk doktorlarını öpün başınıza koyun. Onlar gerçekten çok değerli"

resim-2024-02-22-162135340.png​​​​​​​