Türkiye adım adım seçime gidiyor: Seçmen bilgi kağıtları yola çıkıyor

Türkiye adım adım seçime gidiyor: Seçmen bilgi kağıtları yola çıkıyor

31 Mart'taki yerel seçimler için seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı bugün başlıyor.

Türkiye'de 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazırlıklar hızla devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Aralık 2023'te ilan ettiği seçim takvimi doğrultusunda, seçim süreci adım adım ilerliyor.

SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARININ DAĞITIMINA BUGÜN BAŞLANACAK

Bugün itibarıyla, seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını gösteren seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımına başlanacak.

YSK'nin açıkladığı bilgilere göre, seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı 36 iken, Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin seçimlere katılmayacağını bildirmesi sonucunda bu sayı 34'e düşmüştü. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 20 Şubat tarihinde il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etmişti. Birleşik oy pusulasındaki yerler ise 27 Ocak'ta yapılan kura çekimiyle belirlenmişti.

Bugün itibarıyla seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına başlanacak olup, bu süreç 24 Mart Pazar gününe kadar tamamlanacak. Seçmen bilgi kağıdı elinde bulunmayan seçmenler de oy kullanabilecekler. Oy kullanma yerlerini öğrenmek isteyen seçmenler, YSK'nin internet sitesi, e-Devlet, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi üzerinden bilgi alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN