Türkiye'de ilk ve başka örneği yok! Antalya ve Bodrum'a fark atar: Tatilcilerin yeni rotası herkes keşfetmeden acele edin

Türkiye'de ilk ve başka örneği yok! Antalya ve Bodrum'a fark atar: Tatilcilerin yeni rotası herkes keşfetmeden acele edin

Doğacıların dikkatini çekmeyi başaran Macahel, sosyal medyada övgüyle bahsediliyor. Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan Macahel bölgesinde arıcılık ve sosyal yaşam gibi birçok konuda ön plana çıkıyor. Balıyla ünlü olan bölge tatil severlerin yeni adresi haline geldi. Doğayla bütünleşeceğiniz bölgede birçok imkan da yer alıyor. İşte tüm detaylar...

Doğal yaşam ile yakınlık kurmak isteyenlerin tercihi Macahel bölgesi oluyor. Artvin'in Borçka ilçesine bağlı olan doğal alan birçok alandan dikkat çekmeyi başarıyor. Etrafını saran Karçal dağlarının arasında bulunan, başka bir diyar olan Macahel, tatil sezonunda da büyük ilgi görüyor.

TURİZMİN YENİ GÖZDESİ

Birçok alanda dikkat çekerken, balıyla birlikte ününe ün katıyor. Genetiğini saklamayı başaran şifa kaynağı olan Kafkas arısını da içerisinde saklamayı başarmıştır. Macahel (Camili) bölgesi Borçka ilçesine bağlı olurken, atlı köyden (Camili-Düzenli-Efeler-Kayalar-Maral-Uğur) oldukça zengin bir bitki örtüsüne ve ekosisteme sahiptir.

Dağlık alanda olmasından dolayı bugüne kadar fazla dikkat çekmese de son günlerde yükselen sıcaklıklarda tatilcilerin yeni favorisi olma yolunda ilerliyor.

camili20.jpg

EŞSİZ BÖLGE MACAHEL

Türkiye'de yer alan eşsiz bölgelerden birisi olan Macahel, UNESCO tarafından Türkiye'nin ilk "Biyosfer Rezervi" olarak ilan edildi. Bölge de yer alan arıcılığın büyük bir gelişime sahip olmasıyla birlikte değerinin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin en kaliteli balının üretildiği yerlerden birisi olmayı başaran Macahel, dikkat çekiyor.

macahel82.jpg

Coğrafi bakımından doğal ve izole edilmiş olan yapısı ile Kafkas arısının saflığının yitirilmediği söyleniyor. Raporlarda tescillenen saflığın yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kafkas Camili (Macahel) eko tipi arısının gen bölgesi olarak ilan edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN