Türkiye'deki tüm ilkokulları ve ortaokulları ilgilendiriyor! MEB'den okullar için yeni karar: Ana haberde duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni karar! Türkiye'deki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ilgilendiren yeni bir karara imza atılıyor. Yeni eğitim öğretim süreci hakkındaki tüm detaylar ana haberde tek tek açıklandı. İşte eğitim öğretim sürecindeki yeni düzenleme…

Son günlerin en tartışmalı konuları arasında yer alan eğitim öğretim sürecindeki gün sayısı için açıklamalarda peş peşe geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme doğrultusunda okullardaki eğitim süresini uzatılacağı belirtildi. Gelişmiş ülkelere kıyasla daha az eğitim aldığımız görülürken daha kaliteli bir eğitim için daha uzun süreler işaret edildi. İşte eğitim öğretim sürecindeki yeni düzenleme…

EĞİTİM SÜRESİ UZATILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim süreci için önemli bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Kapsamda tatil süreleri kısalırken öğrencilerin yılda 200 güne kadar okula gidebileceği aktarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yeni takvim üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

meb-dersleri.jpg

Bir süredir ara tatillerin kaldırılmasına yönelik yapılan tartışmalar devam ederken konuya yanıt Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Ara tatiller hakkında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtilirken Nisan ve Kasım aylarında uygulanan ara tatillere devam edileceği vurgulandı.

İŞ GÜNLERİ UZATILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim yapılan iş günlerini uzatma kararı alırken tatillerin devam edeceği ancak öğrencilerin daha uzun süre eğitim alacağı belirtildi. Yapılan düzenleme doğrultusunda 180 gün olan eğitim süresi 200 güne uzatılacak.

ozel-okul-ders.jpg

Geçtiğimiz süreçte yapılan açıklama doğrultusunda 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacağı aktarıldı. Toplam eğitim süresinin ise yaz tatilinden kasılarak uzatılması planlanıyor.

GELİŞMİŞ ÜLKELER ÖRNEK ALINDI

Türkiye'de eğitim öğretim süreci 1. dönemde 90, 2. dönemde 90 olmak üzere toplam 180 günlük bir eğitim süreci olarak devam ediyor. Eğitim süreci resmi tatiller, milli bayramlar ve hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplanmaktadır. Fakat öğrenciler kar tatili ya da hava muhalefeti nedeniyle daha uzun bir tatil süreci geçiriyor.

meb-sinav.jpg

Tatil öncesi ve sonrası ilk haftalarında eğitim açısından verimsiz olması durumu göz önüne alındığında 180 günlük eğitim süreci 160 güne düşmektedir. Gelişmiş ülkelerde eğitim süreci 200 günün üzerinde görülmektedir. Gelişmiş ülkelere kıyasla daha az bir eğitim süresine sahip olan Türkiye'de de eğitim süresinin 200 güne uzatılması planlanıyor.

Gelişmiş ülkelere göre eğitim süreçleri şu şekildedir:

  • Güney Kore 220
  • Japonya 210
  • Hollanda 200
  • Kanada 194
  • Çin 194
  • Singapur 193
  • Finlandiya 190
  • Hong Kong 190
  • Almanya 190
  • Yeni Zelanda 190
  • Türkiye 180

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN