Türkiye'deki tüm okulları ve öğrencileri ilgilendiriyor! Tatil tarihleri resmen değişiyor: MEB açıkladı

Türkiye'deki tüm okulları ve öğrencileri ilgilendiriyor! Tatil tarihleri resmen değişiyor: MEB açıkladı

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil süresine ilişkin yeni bir bilgi aktarıldı. Yeni yıl ile birlikte ilkokul ve orta öğretim tatil günlerinde değişikliğe gidilmişti. Yeniden değişikliklerin yapılması beklenirken bakanlığa yakın kaynaklarından önemli bir son dakika bilgisi geldi. Türkiye'deki tüm okulları ve öğrencileri ilgilendiriyor! Tatil tarihleri resmen değişiyor. İşte detaylar haberimizde...

Milyonlarca öğrenci güncel tatil günlerinin araştırmakta. Özellikle yeni yıl ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından müfredatda ufak değişikliğe gidilirken yeni bilgiler gelmeye başladı. Bu haber hem velileri hem de öğrencileri yakından ilgilendiriyor. MEB Başkanı Yusuf Tekin müfredat tartışmalarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Tatil tarihleri ve ders saatleri resmen değişiyor. 81 ildeki tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. İşte 2024 güncel MEB tatil günleri...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN DEVRİM NİTELİĞİNDE KARAR

Tatil ve ders saatlerinde değişikliğe gidileceğini belirten MEB Başkanı Yusuf Tekin, "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-03-15t094649-159.jpg

"Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Bu nedenle, öğrencilerimizin elde ettiği çıktılar beklediğimiz düzeyde değil." diyen Tekin, ders saatlerinde değişikliğe gidileceğinin altını çizdi.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR: TATİL TARİHLERİ RESMEN DEĞİŞİYOR

MEB Başkanı Yusuf Tekin aynı zamanda eğitim ve öğretim sürelerinde değişikliğe gidileceğini belirtti. Bakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte yaz tatillerinin 20 gün kadar kısalması ve ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme geçilmesi planlanıyor.

ARA TATİL OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatil sebebiyle okullar Nisan ayında kapanacak. MEB çalışma takvimi bilgisine göre okullarda ikinci ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.

yeni-proje-2024-03-15t094715-589.jpg

Ancak hafta sonu da takvime dahil edildiğinde ara tatil 5 Nisan cuma günü okulların kapanmasıyla başlayacak. Okullarda tekrar eğitim öğretim faaliyetleri 15 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL 9 GÜN MÜ SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvimde ara tatilin 8-12 Nisan aralığında uygulanacağı bilgisi paylaşıldı. Cumartesi ve pazar günleri de takvime eklendiğinde İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 9 gün tatil yapmış olacak. Okulların tatil sebebiyle kapalı olacağı günler ise şu şekilde;

6 Nisan Cumartesi (başlangıç)

7 Nisan Pazar

8 Nisan Pazartesi

9 Nisan Salı

10 Nisan Çarşamba

11 Nisan Perşembe

12 Nisan Cuma

13 Nisan Cumartesi

14 Nisan Pazar (son)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN