Türkiye'nin en kaliteli suyu o ilde çıktı! Musluktan bile lıkır lıkır içiliyor: DSÖ Türkiye'nin en iyi çeşme suyu seçti

Türkiye'nin en kaliteli suyu o ilde çıktı! Musluktan bile lıkır lıkır içiliyor: DSÖ Türkiye'nin en iyi çeşme suyu seçti

Türkiye'de kaliteli su içmek isteyenler soluğu orada alacak. Orada yaşayanlar hazır su nedir bilmiyor. DSÖ Türkiye'deki en iyi çeşme suyu için o şehri işaret etti. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kaliteli suyu seçildi. Herkes musluktan lıkır lıkır içiyor. İşte Türkiye'deki en kaliteli su…

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan çalışmalar doğrultusunda en kaliteli suyun Sakarya'dan çıktığı belirtildi. Sapanca Gölü'nden kente verilen içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü ve sağlık bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda Türkiye'deki en kaliteli çeşme suyu olduğu aktarıldı. İşte Türkiye'deki en kaliteli su…

ARITILMADAN İÇİLİYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, geçmiş yıllarda Sapanca Gölü'nden alınan suyun arıtılmadan vatandaşlara verildiğini aktardı. Sapanca Gölü'nde arıtılarak şehre verilen suyun içine bildiğini ifade eden Keleş, kentin belirli noktalarında arıtma tesisi bulunduğunu ifade etmişti. İçme suyunun kalitesine yönelik yapılan çalışmalar bulunurken sağlanması gereken kriterler içinde bir arayış çalışması olduğu aktarıldı. 2009 yılı itibariyle çalışmalar yapıldığı görülürken Sapanca Gölü'nde belirli riskleri gidermek amacıyla çalışmalar yapılmıştı.

sapanca.jpg

EN DONANIMLI ARITMA TESİSİ

Türkiye ve dünya standartları doğrultusunda en kaliteli suyun Sapanca gölünden çıktığı görülürken vatandaşların bu suya ulaşımı içinde çalışmalar yapıldı. Sapanca Gölü ve bölgesindeki su kaynakları ve su kalitesinin önemine değinen Keleş, ham suyun özelliği ve bu su üzerinde arıtma çalışmaları için faaliyet gösterdiklerini belirtmişti. Donanımlı bir arıtma tesisi kurularak hiçbir sorunu olmayan içme suyu ise vatandaşlara ulaştırıldı. Su üzerindeki tüm parametreler incelendiğinde ise tüketilmesinin hiçbir sakıncası olmadığı ortaya çıktı.

sakarya-icme-suyu.jpg

SAKARYALILAR YAŞADI

Türkiye'de gelmiş geçmiş en kaliteli suyun Sakarya'dan çıktı hem Dünya Sağlık Örgütü tarafından hem de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye'deki en kaliteli suya Sakaryalılar ulaşırken bu konuda oldukça iddialı olduklarını da belirtiyorlar. Kaliteli suyun çeşmeden dahi tüketilebildiği aktarılırken Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen parametreler doğrultusunda ölçüm yapıldığı vurgulandı.

Suya mineral değerleri katan parametrelerde de çok iyi bir sonuç sağlanırken insan sağlığı için en önemli Kriter olduğuna da değinildi. Suyun berraklığının da Türkiye standartlarının iki kat üzerinde olduğunu ifade eden, vatandaşların yurt dışında çeşmeden akan kaliteli suyu kendi evlerinde tüketebildiği açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN