Türkiye'ye ek personel gönderildi: Almanya'dan vize çilesini çözecek hamle

Türkiye'ye ek personel gönderildi: Almanya'dan vize çilesini çözecek hamle

Türkiye'den başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine gitmek için yapılan başvuruların neredeyse yarısı reddedilir duruma geldi. Vize işlemleri ise ayları buluyor. Türkiye'nin tepkisi sonrası Almanya harekete geçti. Alman Dışişleri Bakanlığı, aksayan vize işlemlerinin hızlanması için Türkiye’deki temsilciliklere ek görevlendirmeler yaptı.

Türkiye'de son aylarda aralarında birçok sanatçı, aydın ve öğrenci Almanya’dan vize alamadığını dile getirmiş, medyada Almanya’nın iltica başvurularının artacağı endişesiyle Türk vatandaşlarına vize vermediği iddiaları gündeme gelmişti. Çileye dönüşen söz konusu gelişmelerin ardından Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de aksayan vize işlemleri için harekete geçti. Bakanlık, Türkiye’deki temsilciliklere ek görevlendirmeler yaptı.

'ÖNCELİK DEPREMZEDELERE VERİLDİĞİ İÇİN SÜREÇ UZADI'

DW Türkçe’ye konuşan Alman yetkililer vize işlemlerinin aksamasında Kahramanmaraş merkezli depremlere dikkat çekti: “Türkiye’deki dış temsilciliklerimiz nisan sonuna dek çok yoğun biçimde depremlerden etkilenenlerin vize başvurularına odaklandı. Depremzedelerin başvurularına öncelik verilmesi sebebiyle diğer vize başvuruları daha az değerlendirilebilmiş ve bu da tüm kategorilerde bekleme sürelerinde önemli bir artışa sebep olmuştur. Ancak mayıs başından bu yana diğer vize başvurularının değerlendirilmesine ağırlık verildi ve deprem bölgesi dışındaki başvuru sahiplerine daha fazla randevu verilmeye başlandı.”

VİZE RANDEVULARI KISALACAK

Yetkililer, bu aksamaların giderilmesi için de çalışma başlattıklarını kaydetti. Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki temsilciliklere ek görevlendirmeler yapıldığını belirtti. Bakanlık bu sayede gelecekte vize randevusu için bekleme süresinin gözle görülür şekilde azalmasının beklendiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN