Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde vize krizi oyun iptal ettirdi

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde vize krizi oyun iptal ettirdi

Türkiye vatandaşlarının vize almada yaşadığı sorun büyürken, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne de bu kriz damga vurdu. ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’ oyununun oyuncuları Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal vize engeliyle karşılaştığı için oyun iptal edildi.

Son dönemde Türkiye vatandaşlarının Schengen ve diğer vizelerde ret yanıtı alması ciddi bir sorun oluşturmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde sanatçı Volkan Konak vize engeline takıldığı için Almanya’daki konserini iptal etmek zorunda kalırken, Onur Akın da sanat hayatı boyunca ilk kez ret aldığını söylemişti.

Diken'de yer alan habere göre; sanatçıların vize sorunu hala devam ediyor. 10’uncu Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’ oyununu sahneleyecek olan Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman da vize engeline takıldı.

'ŞAŞIRDIK MI HAYIR'

Daşman, vize verilmediği için festivale gidemezken, Danyal “Şaşırdık mı hayır” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan ‘Tatavla’da Son Dans’ oyununu oynamak üzere festivalde bulunan Sumru Yavrucuk oyun iptal edilince ‘Shirley’ adlı tek kişilik oyununu sahneledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN