Türkiye’ye kara haber geldi! Uzman isimden korkutan uyarı: ‘Başımızı ağrıtacak’ diyerek açıkladı

Türkiye’ye kara haber geldi! Uzman isimden korkutan uyarı: ‘Başımızı ağrıtacak’ diyerek açıkladı

Bu yıl kış mevsimini yaşayamayan Türkiye’de hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyrederken, uzman isimden korkutan uyarı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen Türkiye’yi bekleyen senaryoyu ‘Başımızı ağrıtacak’ diyerek açıkladı. İşte, Prof. Dr. Orhan Şen’in son değerlendirmesi…

Şubat ayının son günlerine gelmemize rağmen Türkiye’nin birçok bölgesi yazdan kalma günler yaşıyor. Vatandaşlar ve uzmanlar, hava sıcaklıklarının nereye varacağını düşünürken, neden kar yağmadığı ve sıcaklıkların yüksek ilerlemesinin nedeni de merak ediliyor. Herkesin gündeminde olan bu sorulara yanıt ise Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. Peki, bu yıl neden kar yağmıyor? Hava sıcaklıkları neden bu kadar yüksek? İşte o soruların yanıtı…

neden-kar-yagmiyor.jpg

NEDEN KAR YAĞMIYOR?

Herkes, hava sıcaklıklarının neden bu kadar yüksek olduğunu ve kar yağmama nedenini araştırırken, Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabından yaptığı paylaşımında, sıcaklıklardaki artış ile kar yağışının azlığının nedenlerini açıkladı. Şen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz’i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az."

akakak.png

ANLIK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

“BAŞIMIZI AĞRITACAK”

Şen, paylaşımının devamında ortalama sıcaklıkların gün geçtikçe artacağını vurguladı. Şiddetli hortum ve yağmurların ‘başımızı ağrıtacağını’ vurgulayan Şen, şunları söyledi:

neden-kar-yagmiyor-1.jpg

"Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. gene ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek. Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi."

neden-kar-yagmiyor.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN