Türkiye'ye kötü haber! Dört bir tarafımız kuşatıldı ama... Son açıklama: Biraz daha sabır

Türkiye'ye kötü haber! Dört bir tarafımız kuşatıldı ama... Son açıklama: Biraz daha sabır

Türkiye için uyarılar gelmeye devam ediyor. Paylaşılan harita ile birlikte etrafı resmen sarıldı. Uzmanlar, halkın sabırlı olmasını bekliyor. Durum daha fazla böyle ilerlerse felaket yeni bir boyut kazanacak. Tüm dünyaya var ama Türkiye'ye yok! İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin başına bela olan felaketler peş peşe gelmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından paylaşılan o haritaya göre Türkiye'nin etrafı sarıldı. Dünya genelinde beklenirken, ülkemizde beklenmiyor. Bu durumun devam etmesi halinde felaketin büyüğü gelecek. Uzmanlar, "Biraz daha sabır" diyerek uyarıyor.

TÜRKİYE FELAKETİN EŞİĞİNDE

Yaz mevsiminin normal seviyenin üzerinde gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye'deki kuraklık tehlikesi büyüyor. El Nino ile başlayan yaz mevsimi boyunca, Afrika ve Arap Yarımadası üzerinden gelen sıcak hava dalgaları ile rekor kıran sıcaklıklar yaşandı. Termometrelerin peş peşe rekor kırmasıyla birlikte, sıcaklıklar mevsim normallerini geçti.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin de etkili olduğu felaket sonrasında Türkiye, kuraklık konusunda kırmızı alarm verdi. Birçok bölgede uzun süreli yağış olmamasından dolayı tüketilebilir su kaynakları dibi vurdu. Aylardır beklenen yağışın Türkiye'ye uğramaması ile birlikte, İstanbul başta olmak üzere, pek çok bölgede baraj doluluk oranları yüzde 10 seviyelerine kadar gerilemişti.

2-003.jpg

Haritada yeşil ve mavi renkle görülen alanlar yağışları temsil ediyor. Beyaz alanlar ise yağışsız bölgeleri temsil ediyor. Türkiye'nin etrafında bol yağış olduğu gözlenirken, meteoroloji radarlarında ülkemizde henüz yağış görünmemesi dikkat çekiyor

DÜNYAYA VAR TÜRKİYE'YE YOK

Türkiye'de uzun zamandır beklenen yağışlara dair yeni bir harita paylaşıldı. Yağış haritasını paylaşan Kerem Ökten, dikkatleri Türkiye'ye çevirdi. Neredeyse tüm dünya üzerinde yağış beklenirken, Türkiye'de yağışların olmaması hayretler verici.

Türkiye'nin az daha sabır etmesi gerektiğini vurgulayan Kerem Ökten, "Gördüğünüz renkler yağış. Tüm Kuzey yarım kürede bol yağış var. Geriye sadece biz kaldık. Devran dönecek ve Türkiye bol yağış alacak. Az daha sabır. Türkiye'nin nerede olduğunu bulamayanlar, sağ altta beyaz bölgeye baksın..." paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN