Türkiye'ye müjde üstüne müjde vermişti! İşten kovuldu

Türkiye'ye müjde üstüne müjde vermişti! İşten kovuldu

Seçim zamanlarında bol bol müjdeler veren Melih Han Bilgin koltuğundan kaldırıldı. Türkiye'ye verdiği müjdelerle ismini duyuran müdür işten kovuldu. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de petrol ve gaz müjdelerinde bulunan Melih Han Bilgin koltuğundan kaldırıldı. Karadeniz'de 710 milyar metreküp yerli doğalgaz, Gabar'da ise 1 milyar varil petrol bulmuştu. İşte tüm detaylar...

YEREL SEÇİM ÖNCESİ GÖREVDEN ALINDI

Karadeniz'de yapılan sismik araştırmalar Türkiye gündeminde yer alıyor. Yerli doğalgaz ve petrol tespitleri geçtiğimiz sene yapılan seçimlerden önce açıklanmıştı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin yerel seçimlerden önce görevden alındı. Ayrılık sonrasında Bilgin'den açıklamalar geldi.

0820201602560485684.webp

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDELEDİ

Müdür Bilgin, emeklilik yoluyla görevden alındı. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktarla anlaşamadığı söylenilen Bilgin, 2017 yılından itibaren yerel seçimlerde rekor müjdeler vermişti. Yerli doğalgaz ve petrol müjdesiyle, Karadeniz'de 710 milyar metreküp yerli ve milli doğalgaz, Gabar Dağı'ndaki çalışmalarda ise 1 milyar varil yüksek kalite petrol rezervi müjdeledi.

İlk etapta 10 milyon metreküp, sonrasında 40 milyon metreküp doğalgaz üretileceği söylenirken henüz 3 milyon metreküpü geçmedi. Gabar'da çıkartılan petrolün hedefi ise 100 bin varil olurken henüz 35 bin varil seviyelerinde olduğu söyleniyor.

tpao-yonetim-kurulu-baskani-ve-gene-ezcn-cover.jpg

BEDAVA DEĞİL İTHAL ÇIKTI

Sözcü tarafından paylaşılan habere göre, seçimlerde Karadeniz gazının 25 metreküplük bölümünün bir yıl süreyle ücretsiz dağıtılacağı belirtildi. Fakat bedava dağıtılan bu gazın yerli olmadığı paylaşıldı. Dövizle ithal edilen Rus gazı olduğunu paylaştı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

TPAO Genel Müdürlü Melih Han Bilgin sosyal medya üzerinden emekliliğini duyurdu. 2 Şubat 2024 tarihinden itibaren emekliliğe ayrılarak konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı. Bilgin'in veda konuşması ise şu şekilde oldu;

"Cumhurbaşkanımızın ve çok değerli Enerji bakanlarımızın öncülüğünde oluşturulan ‘Türkiye’nin Enerjide Bağımsızlık’ mücadelesinde şahsıma tevdi edilen nöbet bugün itibarı ile tamamlanmıştır. Nöbetimi vukuatsız olarak devrediyorum”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN