Uçak seyahati yapanlar dikkat! Bu detayı kimse bilmiyordu! Mutlaka fotoğrafını çekmelisiniz

Uçak seyahati yapanlar dikkat! Bu detayı kimse bilmiyordu!  Mutlaka fotoğrafını çekmelisiniz

İş ya da seyahat gibi çeşitli nedenlerle uçak yolculuğunu tercih eden vatandaşlara uyarılar peş peşe geldi. Yolculuklarda dikkat edilmesi gereken o detay herkese şaşkına çevirdi. Mağdur olmamak için mutlaka fotoğrafını çekiniz. İşte kimsenin bilmediği o detay…

Dünyada milyonlarca kişi iş, seyahat ya da sağlık gibi farklı nedenlerle yolculuk yapmaktadır. Hızlı ve güvenilir bir ulaşım aracı olarak hayatımızın içerisinde yer alan uçak yolculuğu ise herkesin ilk tercihi oluyor. Uçak yolculuklarında yaşanan birçok farklı aksilik görülürken uzman isimler Yolcuları tek tek uyarıyor. O detaya dikkat etmeyen mağdur olacak. İşte kimsenin bilmediği o detay…

DİKKAT ETMEYENİN BAŞI YANACAK

Dünyada hemen hemen her gün binlerce insan farklı şehir ya da ülkelere yolculuk yaparken uçak yolculuğunu tercih ediyor. Uçak yolculuklarında yaşanan en büyük aksiliklerden biri eşyaların kaybolması olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr Üyesi Zeynep Tunca Özcan, uçak yolculuklarında yaşanan mağduriyetleri işaret ederek vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. O detaya dikkat edenin kafası da rahat edecek.

ucak-seyahat.jpg

"MUTLAKA FOTOĞRAFINI ÇEKMELİ"


Şehirler ya da ülkeler arası yolculuk yapan vatandaşlar büyük çoğunlukla valiz problemi yaşamaktadır. Yolcuların havalimanlarında valizlerini sağlam bir şekilde havayolu firmalarına teslim ettiğini belgelemesi gerektiğini belirten Özcan, teslim etmeden önce mutlaka fotoğraf çekilmesi gerektiğini söyledi. Valizlerin seyahat süresi boyunca havayolu firmasının sorumluluğunda olduğunu belirten uzman isim, valizleri teslim etmeden önce yolcuların kontuarın önünde valizlerin sağlam olduğunu fotoğraf çekerek kanıtlaması gerektiğinin altını çizdi. Milyonlarca kişinin tercih ettiği uçak yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunan Tunca Özcan, şu açıklamalarda bulundu:
“Ayrıca valizin kontuarda uçağa konulmak üzere bantta ilerlediğini gözle takip edilmeli. Havayolu firması tarafından verilen bagaj fişi, yolculuk boyunca mutlaka saklanmalı. Yolculuk sonrasında ise valiz beklerken tatsız sürprizler ile karşılaşabiliriz. Valiz uçaktan çıkmayabilir veya hasarlı gelebilir. Panik olmadan hemen havalimanındaki yetkililere durum bildirilmeli. Valiz kayıpsa veya hasarlıysa tutanak tutulmalı. Yolculuk öncesinde valizin çekilen fotoğrafları delil niteliği taşıyacaktır”

ucak-valiz.jpg

7 GÜN İÇİNDE İHBAR EDİLMELİ

Havalimanında bagajın kaybolması ya da zararı uğraması durumunda taşıyıcı havayolu firmasının sorunlu olduğunu ifade eden Dr. Zeynep Tunca Özcan, “Havayolu ile taşıma; valizin bir havaalanında veya bir hava aracında veya havaalanı dışına indirilmesi halinde o yerde taşıyıcının muhafaza ve nezareti altında bulundukları süreyi kapsar.” sözlerini dile getirdi.

Taşıyıcı firmanın aynı zamanda hava yolu ile valiz taşınmasındaki gecikmeden doğan zararlardan da sorumlu olduğunu belirten Özcan, valizde oluşan hasarların teslim alırken açıkça edilmesi durumunda ya da fark edilmediyse teslim tarihinden itibaren en geç 7 gün içerisinde hava yolu firmasına ihbar edilmesi gerektiğini söyledi. Özcan, bagajın farkı nedenlerden dolayı gecikmeli olarak teslim edilmesi durumunda ihbarın bagajın teslim tarihinden itibaren en geç 21 gün içerisinde yapılması gerektiğine değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN