Ücretsiz doğal gaz uygulamasının son günleri! Geliyor gelmekte olan

Ücretsiz doğal gaz uygulamasının son günleri! Geliyor gelmekte olan

Ücretsiz doğal gaz kullanımının sona erme tarihi yaklaşırken, vatandaşlar bu durumun faturalarına nasıl yansıyacağını merak ediyor. 1 Mayıs itibarıyla sona erecek olan konutlarda 25 standart metreküp (Sm3) kadar bedava doğal gaz uygulaması, birçok kişinin gündeminde. Peki, bu uygulamanın bitişi faturalarda bir artışa sebep olacak mı?

Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile başlatılan ücretsiz doğal gaz indirimi, konut, ibadethane ve cemevi aboneleri için önemli bir destek sağlamıştı. 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedelleri tamamen, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda ise 25 Sm3’e kadar olan doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanıyordu.

img-5018.jpeg

Kararnamede belirtilen süre yaklaşırken, bu destek programının sona ermesiyle birlikte faturalarda bir artışın olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, ilk faturaların tamamı devlet tarafından ödenirken, sonrasında 25 Sm3’e kadar olan kullanım bedellerinin bütçeden karşılanması uygulamasının bitişi, özellikle sonbaharda artacak tüketimle birlikte vatandaşların faturalarında bir artışa yol açabilir.

Kararnamede bir uzatmanın gündeme gelmemesi, ücretsiz doğal gaz uygulamasının belirtilen tarih itibarıyla sona ereceğini gösteriyor. Bu durum, vatandaşların önümüzdeki dönemde enerji faturalarında gözle görülür bir değişiklikle karşılaşabileceklerini işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN