Ücretsiz ulaşımda kriz büyüyor! Mansur Yavaş'ın sözlerine şoförlerden red geldi

Ücretsiz ulaşımda kriz büyüyor! Mansur Yavaş'ın sözlerine şoförlerden red geldi

Ankara'da tartışma konusu olan ücretsiz toplu taşımada işler kızıştı. Geçtiğimiz gün itibariyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz biniş hakkının sona erdiği söyleniyordu. Halk Otobüs Birliği tarafından alınan bu karara sert çıkan Mansur Yavaş'ın, restine rest geldi. İşte tüm detaylar...

Ankara'da büyüyen ulaşım krizine dair gelişmeler aktarılıyor. Özel halk otobüsü şoförleri tarafından gelir desteğinin devamı konusunda anlaşmazlıklar yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, gelir desteğinin devamı reddedilmesiyle birlikte şehit - gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki toplamda 22 grubu kapsayan kart sahiplerini ücretsiz ulaşım uygulamasını iptal etti.

ÜCRETSİZ TAŞIMA SONA ERİYOR

Karar sonrasında, 95 gündür destek almayarak ücretsiz taşıma hizmeti sunduğunu ifade eden şoförler yeni taleplerini duyurdu. Ücretsiz ulaşım kartına sahip olan 65 yaş ve üzeri vatandaştan, şoförler tam kart kullanmalarını ya da nakit ödeme yapmalarını talep etti.

Duruma dair özel halk otobüs şoförü Ali Tuncay, AA muhabirine konuştu. Açıklamasına göre polis, basın, zabıta ve şehit yakınları dışında ücretsiz taşıma yapmayacaklarını ifade etti.

ankarakart-ego.jpg

DESTEK GELMEZSE, KARAR KESİN

Özel halk otobüs şoförleri tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından sağlanan gelir desteğinin devam etmesi bekleniyor.

Desteğin devam etmemesi halinde kazançlarının olmadığını belirten şoför Berat Ayhan, ücretsiz biniş kartı kullanıcılarını belediye otobüslerine yönlendirdiğini açıkladı. Nakit ödeme yapmak isteyenlere ise kart bastırdıklarını söyledi.

5b475d0f5379ff2c6ce2ebc0.webp

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Özel halk otobüsü kullanıcılarının bu kararı üzerine Mansur Yavaş Olaya el attı. Konuya dair açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, artan maaliyetlere rağmen ucuz taşımacılık yapıldığını belirterek, "Ego'nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL'ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır. Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu'nun 62.maddesine aykırı olarak Ego'nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN