Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybeden çocuklar Büyükelçilik önünde anıldı

Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybeden çocuklar Büyükelçilik önünde anıldı

Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybeden çocuklar için Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği önünde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Büyükelçi Vasyl Bodnar ''Kazanacağımıza inanıyoruz, vatanımıza yakın bir dönemde döneceğimize inanıyoruz. Vatanımız bombalardan, düşmanlardan ve her türlü silahlardan arındırılmış olacaktır. Özellikle bugün çocuklarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız'' dedi.

Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybeden çocuklar, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene Büyükelçi Vasyl Bodnar ile Ukrayna uyruklu vatandaşlar katılım gösterdi.

Ukrayna-Rusya savaşında hayatını kaybeden çocuklar için büyükelçilik kapısında mumlar yakıldı, oyuncaklar bırakıldı. Ayrıca savaşta hayatını kaybeden çocuklar ve savaş ortamında zor şartlarda yaşayan çocukların fotoğrafları, büyükelçilik kapısına asıldı.

''ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ''

Törende konuşan Büyükelçi Vasyl Bodnar, Ukrayna'dan çocukların tahliyesini yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türk makamlarıyla ve Türk dünyasıyla yakın iş birliği yaparak orada bize ihtiyaç duyan çocuklarımızı Türkiye'ye tahliye etmek için çalışıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olabilecek herkesten yardım istiyoruz. Bugün bu çocuklar Ukrayna halkının en korumasız kitlesidir. Ama yarın ve önümüzdeki dönemde Ukrayna'yı yeniden inşa etme görevini üstlenecekler. O yüzden çabalarımızı birleştirerek savaşın son bulmasına yardımcı olalım. Kazanacağımıza inanıyoruz, vatanımıza yakın bir dönemde döneceğimize inanıyoruz. Vatanımız bombalardan, düşmanlardan ve her türlü silahlardan arındırılmış olacaktır. Özellikle bugün çocuklarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmalıyız''

bodnar-222.jpg

KATERYNA BODNAR: TÜRK HALKININ YARDIMLARINA MÜTEŞEKKİRİZ

Büyükelçi Bodnar'ın eşi Kateryna Bodnar ise "Onlar her zaman 2, 4, 6, 8 yaşında kalacaklar. Bu melekler Rus saldırganının mermisinden zarar görmüş ve öbür dünyaya göçmüş melekler olarak kalacaktır. Bir anne olarak ben de kayıtsız kalamıyorum. Çünkü bu tüm halkımız için çok büyük bir acıdır. Çifte savaş veren çocuklarımız var. Bir yandan evlerini kaybeden çocuklarımız, diğer taraftan çeşitli hastalıklarla savaşmaya devam ediyor. Ama bize yardım eden ülkeler var, hayatta kalmaya devam ediyorlar. Türk halkının yardımlarına müteşekkiriz. Bizim bu yardıma ihtiyacımız var. Çocuklarımız, kadınlarımız, hamile kadınlarımızın bu yardıma ihtiyacı var. 'Çocuklar gökyüzüne bakarken uçan balonlar görmeli, bombaların uçuşunu değil.' Bu bilge sözleri Sayın Emine Erdoğan söyledi. Özellikle barışçı gökyüzü için bu mücadelenin sloganı oldu. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, savaş olmadığı zaman barışçıl gökyüzünde o balonları uçuracağız ve yanımızda olmayanları saygıyla anacağız" açıklamasında bulundu.

Tören sonunda Ukraynalılar hep birlikte milli marşlarını söyleyerek slogan attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN