Ukraynalılar Edirne'ye akın ediyor: Kira fiyatları yüzde 70 arttı

Ukraynalılar Edirne'ye akın ediyor: Kira fiyatları yüzde 70 arttı

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin ardından ülkeyi terk eden Ukraynalı vatandaşlar, Edirne'ye akın etti. Ukraynalıların Edirne'de ev kiralamaya başlamasıyla kira fiyatları yüzde 70 arttı.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinin ardından ülkeyi terk eden Ukraynalı vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Edirne'ye akın etti. Ukraynalıların Edirne'de ev kiralamaya başlamasıyla kira fiyatları yüzde 70 arttı. Vatandaşlar evlerini fahiş fiyatla Ukraynalılara kiralayan kişilere tepki gösterdi.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Kaleiçi semtinde bin ile bin 500 TL arasında kiralanan evlerin Ukraynalı ailelere 2 bin 500 ile 3 bin TL’ye kiralanmasına tepki gösterdi. Bölgede kiraların yüzde 60 ile yüzde 70 arttığına dikkat çeken Feda, “Halkımızdan ve emlakçı arkadaşlarımızdan dileğim Ukraynalı vatandaşlarda yarım komisyon almaları, kira konusunda yardımcı olmaları hatta imkanları varsa 1-2 ay kira almamaları. İnsanlık namına yardımcı olmaları konusunda rica ediyorum” dedi.

İNSANLIKLA BAĞDAŞMAYACAK BİR DURUM

Edirneli vatandaşlar evlerini fahiş fiyatla Ukraynalılara kiralayan kişilere tepki gösterdi. Edirneli vatandaşlardan Gültekin Özcan, “Savaştan kaçıp zor durumda buralara gelmişler, sığınmışlar. Bu insanlar burada bu evleri tutmak zorunda kaldılar diye bin liralık evleri 3 bin liraya onlara kiralamak insanlıkla bağdaşmayacak bir durum. Kefenin cebi yok herkes sonuçta 5 metre kefenle gidecek bu dünyadan herkesin gideceği yer de belli bugüne kadar ben çok cenazelere katıldım. Kimseyi parayla veya altınla gömdüklerini görmedim” diye konuştu.

SATMASAYDIM ÜCRETSİZ VERİRDİM

Bir başka Edirneli vatandaş Hasan Çık da, “Önce insaflı olmalarını isterim. Yazıklar olsun benim de Kaleiçi’nde evim var satmasaydım ücretsiz verirdim otursunlar" diye açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN