Ümraniye cezaevinde yangın çıktı

İstanbul'daki Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi’nin C Blok C-16 koğuşunda kalan 31 tutuklu ve hükümlü, isyan çıkararak çarşaf ve battaniyeleri yaktı. Alevler cezaevinin çatısına kadar tırmanınca olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İlk bilgilere göre; dumandan etkilenen 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre; Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nin C Blok C-16 koğuşunda kalan 31 tutuklu ve hükümlü, saat 17:30 sıralarında isyan çıkardı. Adli suçlardan tutuklu olduğu öğrenilen isyancılar, koğuştaki çarşaf ve battaniyeleri yaktı.

mraniye-1.jpg

Edinilen bilgiye göre; Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nin C Blok C-16 koğuşunda kalan 31 tutuklu ve hükümlü, saat 17:30 sıralarında isyan çıkardı. Adli suçlardan tutuklu olduğu öğrenilen isyancılar, koğuştaki çarşaf ve battaniyeleri yaktı.

İhbar üzerine bölgeye Ümraniye, Kartal ve Pendik itfaiye ekipleri ile polis ve sağlık ekipleri gönderildi. İtfaiye yangına müdahale etmeye başladı. Dumandan etkilenen 8 tutuklu ve hükümlünün hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Yangın haberini alan tutuklu ve hükümlü yakınları da cezaevi önüne geldi.

İtfaiyenin yangına müdahalesi sürüyor.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul'daki Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangının söndürüldüğünü belirterek, "Yangından etkilenen 1 infaz koruma başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevi'nde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 infaz koruma başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır. Hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

BAŞSAVCILIK YANGINDA ZARAR GÖREN HÜKÜMLÜLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangında ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, 20 hükümlünün çıkan yangında etkilenerek hastaneye sevk edildiğini duyuruldu.


basavci-habess.jpg

Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çıkan yangına ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “04.02.2022 günü saat 17.20 civarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edilmiştir. Yangından etkilenen 20 adli hükümlü sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındı. Diğer hükümlüler de muhtemel tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarılmıştır" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN