Sözleri çarpıtılarak servis edilmişti: Umur Birand Akşener'den özür diledi

Yıllar önce Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programına konuk olan İYİ Parti lideri Akşener’in, reklam arasında yaptığı "Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım" açıklamasında "Refah-Ana" ifadesini kullanmasına rağmen "Refah-Yol" dediği yönünde yanlış bilgi yayan haberler gündemden düşmezken Umur Birand, "Tamamen bizden kaynaklanan bir hata. Özür dileriz" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1996’da Doğru Yol Partisi saflarında siyaset yaparken ve o günlerde Refah-Yol hükümetinin İçişleri Bakanı görevindeyken gazeteci Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programına konuk oldu. Programın ana konusu Susurluk meselesiydi. Reklam arasında Akşener, Birand’la karşılıklı konuşurken “Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım” demişti. Bu röportaj 25 yıl sonra Birand’ın oğlu Umur Birand yönetimindeki 32. Gün Arşivi YouTube kanalında ve Facebook sayfasında yayınlandı. Röportajın söz konusu kısmını sosyal medyadan yayınlayan bazı hesaplar, Akşener'in sözünü çarpıtarak "Refah-Yol koalisyonunu ben yıktım" şeklinde paylaşmıştı.

Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Akşener “Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol’u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim. Gerçekten Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar, Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum dedi. O video artık yayından kaldırıldığı için ulaşılamıyor ama küçük bir parçası burada var. Umur Birand da açıklama yaptı. “Tamamen bizden kaynaklı bir hata. Gözümüzden kaçtı. Hiçbir kötü ya da art niyet yok. Bu kazara yayınlandı” dedi.

Reklam arasında Akşener, Birand'la karşılıklı konuşurken "Refah-Ana koalisyonun ben yıktım. Kadınlarla yıktım" demişti. Söz konusu programın reklam arasında yaşanan diyalog, birkaç gün önce Facebook üzerinden paylaşıldı.

AKŞENER: REFAH-YOL'UN BAKANIYIM ORADA NASIL YIKIYORUM?

Akşener, dün partisinin grup toplantısı sonrası TBMM koridorunda söz konusu videoya ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'in aktardığına göre Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Refah-Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş… Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol’u yıkıyorum. Ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım. Konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi… Böyle bir zekasızlığın ortaya konmasına hayretler içindeyim.”

BİRAND: KAZARA YAYINLANDI; HİÇBİR ART NİYET YOK

Mehmet Ali Birand’ın videolarını kısa kesitler halinde arşivden çıkararak sosyal medyaya konmasıyla ilgili ise Umur Birand’dan açıklama geldi. Independent Türkçe’ye konuşan Birand, "Tamamen bizden kaynaklanan bir hata" diyen Birand, "Normalde reklam arası kutsaldır, kesinlikle yayınlanmaz, programın içeriğinde değildir. Gözümüzden kaçtı. Hiçbir kötü ya da art niyet yok" dedi.

Reklam arasında konuşulanların her zaman röportaj yapan ile röportajı verenin arasında kalması gerektiğine dikkati çeken Birand, "32. Gün arşivi olarak reklam aralarını hiçbir zaman yayınlamayız. Bu kazara yayınlandı" şeklinde konuştu.

'ÖZÜR DİLERİZ, YOL KAZASI'

Birand, Tele1’e yaptığı açıklamada da, “Eski programları koyarken reklam aralarını çıkarırız. Bu bizim için kutsal. Bizde çalışan genç bir asistan ham görüntüyü Facebook’a koymuş. Facebook’tan yayıldı. Görüntüyü 1 hafta önce yayımlamış. Genel başkandan özür dileriz. Facebook’tan kaldırdık. İlk defa başımıza geldi, yol kazası” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN