Üniversite öğrencilerine oh çektiren ödeme! Orada KYK’ya ek 2.000 TL cep harçlığı verilecek

Üniversite öğrencilerine oh çektiren ödeme! Orada KYK’ya  ek 2.000 TL cep harçlığı verilecek

KYK burslarıyla kıt kanaat geçinmeye çalışan üniversite öğrencilere oh çektiren ödeme haberi o belediyeden geldi. Belediyenin aldığı karar doğrultusunda üniversite eğitimi alan öğrencilere KYK ödemelerine ek 2.000 TL cep harçlığı verilecek. İşte detaylar…

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından üniversite okuyan öğrencilere verilen burs ve kredi miktarları yeni yılla birlikte arttı. Şubat ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatacak ödemeler şöyle oldu:

Lisans öğrencilerine yapılan aylık ödeme, 1.250 TL'den 2.000 TL'ye çıkarıldı.

Yüksek lisans öğrencilerinin aldığı aylık burs miktarı ise 2.500 TL'den 4.000 TL'ye yükseltildi.

Doktora öğrencilerine sağlanan aylık maddi destek ise 3.750 TL'den 6.000 TL'ye çıkarıldı.

Söz konusu artış öğrencilerin cebini bir nebze de olsa rahatlatmayı amaçlasa da enflasyondan kaynaklı artan fiyatlar, üniversite öğrencilerinin masraflarına yeterli olmuyor. Bu kapsamda harekete geçen Gaziantep Belediyesi, üniversiteli gençleri mutlu edecek bir karara imza attı.

gaziantep-belediyesi-universite-ogrencilerine-burs-2.jpg

KYK’YA EK 2 BİN TL CEP HARÇLIĞI VERİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in önderliğinde başlatılan deneme projesiyle, üniversite okuyan öğrencilere 2.000 TL cep harçlığı verilecek. Söz konusu ödeme öğrencilerin KYK’dan aldığı burs ve kredilere ek olarak yapılırken, öğrencilerin toplam geliri de 4 bin TL’ye çıkmış olacak.

Söz konusu destek ödemeleri Şubat ayından itibaren T.C kimlik numarasına göre öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Projenin öncelikle Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim gören öğrencileri kapsayacağı da ayrı bir detay olarak geçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN