Üniversite tercihlerinde Ankara’ya yer verecekler yaşadı! Mansur Yavaş açıkladı: Tüm üniversiteliler yararlanacak

Üniversite tercihlerinde Ankara’ya yer verecekler yaşadı! Mansur Yavaş açıkladı: Tüm üniversiteliler yararlanacak

Üniversite tercihinde Ankara'ya yer verecek öğrencilere sevindiren açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Tüm öğrencilerin yüzü gülecek. İşte Mansur Yavaş'ın o açıklamaları…

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler de tercih süreci için araştırmalarını hızlandırdı. Üniversite tercih listelerinde Ankara'ya yer verecek öğrencileri sevindiren açıklama Başkan Mansur Yavaş'tan geldi. Sıcak yemek, indirimli fatura ve daha birçok avantajıyla öğrencilerin vazgeçilmez şehri olacak. İşte Mansur Yavaş'ın o açıklamaları…

MANSUR YAVAŞ'TAN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler de tercih için araştırmalarını hızlandır. Tercih listelerinde Ankara'ya yer verecek olan öğrenciler için sevindiren açıklama geldi.

mansur-yavas-mujde.jpg


Öğrenci dostu üniversite şehirleri sıralamasında Ankara 10. sıradan liseye giriş yaptı. Mansur Yavaş Ankara'nın 2023 yılında 2. sıraya yükseldiğini belirterek üniversite adaylarının hayallerini attığı yolda Ankara'nın beklendiğini ve üniversitenin Ankara'da okunacağını söyledi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde üniversite okumak için yola çıkan öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında Ankara'da yerini aldı.Ankara Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) araştırmasına göre; 2023 yılının Öğrenci Dostu Şehirleri (ÖDÜŞ) sıralamasında Başkent, yine ikinci sırada yer aldı.

universite-anfi.jpg

ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİ

Yapılan araştırmalar kapsamında öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler sırasında ikinci sıraya Ankara'nın yerleştiğini belirten Başkan Mansur Yavaş, 2019 yılında 10 sırada olan Ankara'nın 2023 yılında 2. sıraya yükseldiğini söyledi. Hayallere atılan yolda Ankara'nın öğrencileri beklediğini belirten Mansur Yavaş Üniversite tercihi yapacak öğrencileri Ankara'ya davet etti.

EN MUTLU ÖĞRENCİ POTANSİYELİ

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması kapsamında 6 Şubat depreminden etkilenen 11 şehir dışındaki 70 ilde öğrenim gören 40.000 öğrencinin toplandığı belirtildi. Olan araştırmalar kapsamında öğrencilerin yaşamaktan en mutlu olduğu şehirler arasında Ankara 2. sırada yerini aldı.

universite-ders-1.jpg

ÖĞRENCİLERE DESTEK SAĞLANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi eğitimden ulaşıma, sosyal aktiviteden barınmaya kadar pek çok farklı alanda hizmet sağlamaya devam ediyor. Öğrencilere sıcak yemek hizmetinin yanı sıra sınav ücretlerini karşılamaya kadar birçok destek imkanı sunulmaktadır. Üniversite öğrencilere yapılan destek ile birlikte tüm Türkiye'ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri evlerinde Hatta ailelerinin yanında hissettirecek gibi pek çok farklı destek imkanı sağlıyor. Öğrencilere sağlanan belli başlı yardımlar şu şekildedir:
İndirimli su faturası tarifesi, geçici barınma evleri, sıcak yemek, giysi yıkama hizmeti, ders çalışma istasyonları, teknoloji merkezleri, çevrimiçi teknoloji eğitimleri, KPSS kampları, ring araçları gibi birçok farklı hizmet üniversite öğrencilerine ulaştırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN