Üniversiteden mezun oldu, köyüne yerleşti! Kolları sıvadı, Bakanlık destek verdi: Besiciliğe başladı

Üniversiteden mezun oldu, köyüne yerleşti! Kolları sıvadı, Bakanlık destek verdi: Besiciliğe başladı

Üniversiteden mezun olan genç, ailesiyle birlikte köyüne yerleşti! Kolları sıvayan gence Bakanlık da destek verdi! 7 büyükbaş hayvanla besiciliğe başladı...

Düzce'nin Dağdibi köyünde yaşayan 25 yaşındaki Ömer Çiçek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ormancılık Bölümü'nden mezun olduktan sonra devlet desteğiyle besicilik yapmaya karar verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne başvuran Çiçek, başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte köye yerleşti ve 7 büyükbaş hayvan alarak besicilik işine adım attı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN DESTEK

besicilik-1.webp

Üniversite mezunu genç, köyde yaşamaya ve hayvancılık yapmaya başladığı için mutlu olduğunu belirtti. Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı projeyi duyduktan sonra araştırma yaparak başvurusunu gerçekleştirdiğini dile getiren Çiçek, hayvanların bakımını öğrenmek için ailesinden de destek aldığını söyledi.

Çiçek, yaptığı açıklamada, "İmkanı olan herkesin bu projeyi kullanmasını isterim. Ben başvurumu yaptım ve kabul edildi. Hayvanlarımızı Tarım ve Orman Bakanlığı gönderdi. Toplam 7 besilik erkek hayvan gönderdiler. Bir yıl boyunca burada hayvanların bakımını yapacağız. Bir yılın sonunda hayvanlarımızı kasaplara gönderip, vatandaşın hizmetine sunacağız." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN