Ünlü iş insanı dev Türk firmasının iflasını ilk kez anlattı! Her şey Fransa'nın şikayetiyle başlamış

Teknoloji alanındaki çalışmalarıyla bilinen ünlü iş insanı Alphan Manas, herkesin kafasında soru işaretlerine neden olan o konuya açıklık getirdi. Türk firmasının iflasındaki asıl nedenleri tek tek anlattı. Meğer her şey Fransa’nın şikayetiyle başlamış. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye’nin öncü girişimcileri arasında yer alan Alphan Manas, teknoloji alanında attığı adımlarla bilinen ve bu konudaki başarılarını ortaya koyan bir isimdir. Son attığı adımlardan biri olan 3 tekerlekli araç projesinde ise hiç beklenmedik olaylar yaşadı. Ünlü iş insanı bu konuya ilişkin gerçekleri ilk defa anlattı. Manas, engellerle karşılaşılmasaydı şimdiye kadar Türkiye’de on binlerce satış yapılacağını açıkladı.

yeni-proje-19.jpg

GERÇEKOLERİ SOSYAL MEDYADAN ANLATTI

Türk iş insanı Alphan Manas'ın liderliğindeki yenilikçi elektrikli 3 tekerlekli araç projesi Tilter, büyük umutlarla yola çıkmış ancak beklenmedik engellerle karşılaşmıştı. Manas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2011 yılında Fransa'da satın aldıkları Tilter'ın iflas hikayesini paylaştı. Yenilikçi aracın teknoloji transferi onaylanmazken, üretimin yalnızca Fransa'da yapılması koşulu getirilmişti. Bu şartlar altında sürdürülebilir bir iş modeli oluşturamayan firma, iflas etmek zorunda kaldı.

Tilter, elektrikli motoru ve 3 tekerlekli dinamik yapısı ile özellikle şehir içi kullanım için ideal bir çözüm olarak görülüyordu. Hem çevreci hem de pratik bir ulaşım aracı olma potansiyeli taşıyan Tilter, Türkiye pazarında onbinlerce satış yapma umudu taşıyordu. Ancak, üretim ve teknoloji transferi ile ilgili yaşanan zorluklar, projenin beklenen başarıya ulaşmasını engelledi.

yeni-proje-20.jpg

TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Manas'ın açıklamasına göre, bu engeller yalnızca finansal kayıplara yol açmakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye'de elektrikli araç teknolojisinin gelişimine de olumsuz etkilerde bulunmuştur. Projeye yatırım yapanların ve potansiyel kullanıcıların hayal kırıklığına uğraması, sektördeki yenilikçi fikirlere olan inancın sarsılmasına neden olmuş olabilir.