Ünlü Türk çay markası batıyor! Sektörün en büyük firmalarındandı: Duyan inanamadı

Ünlü Türk çay markası batıyor! Sektörün en büyük firmalarındandı: Duyan inanamadı

Çay tiryakilerini üzecek haber, ünlü Türk çay markası batıyor! Türklerin olmazsa olmaz çay markalarından üzen haberler gelmeye devam ediyor. Sektörün en büyük firmalarındandı, duyan inanamadı...

Türkiye'nin önde gelen çay markalarından biri olan Tirebolu 42, beklenmedik bir gelişmeyle konkordato ilan ettiğini duyurdu. Bu haber sektör temsilcilerini şaşırtırken, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen kararla konkordato süreci başladı ve şirkete 1 yıllık bir mühlet verildi.

BİR YIL SÜRE VERİLDİ

Tirebolu Çay 42 Nolu 1000g - Doğadolu Şarküteri

Mahkemenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato talebi üzerine açılan ve mahkememizde görülen konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü kayıtlarında 485886-5 numarasıyla yer alan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında, İİK’nın 289. maddesi gereğince, 19/03/2024 tarihinden itibaren kesin bir yıl süreyle mühlet verilmiştir.”

MARKANIN SONUNDAKİ '42' NEDİR?

Tirebolu 42 markasının konkordato ilanının ardından, markanın isminde yer alan "42" rakamından dolayı Konya'ya ait olduğu yanılgısı oluştu. Ancak gerçek, markanın Giresun kökenli olduğunu ortaya koydu. Şirketin adındaki "42" rakamı, kurucusu Hüseyin Avni Bey tarafından kurulan 42. Alay'a bir gönderme olarak kullanılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN