Uygurlar da gündem olan tartışmaya katıldı: Burada seccadelerin toplanıp yakıldığını unutmayalım

Uygurlar da gündem olan tartışmaya katıldı: Burada seccadelerin toplanıp yakıldığını unutmayalım

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlayan 'seccade' tartışması sürerken, Uygur Haber, Kılıçdaroğlu'na verilen tepkinin sertliğine dikkat çekerek, Doğu Türkistan'da yakılan seccadeler ve Kur'an-ı Kerim dahil dini kitaplar için bu kadar ses çıkarılmadığına dikkat çekti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Görüş'ün kurucularından eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu ile 31 Mart’ta İstanbul'da bir iftara katıldı. İftar sonrası vatandaşlarla çekilen bir fotoğrafta yerde seccade olması üzerine sosyal medyada hedef gösterilen Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" dedi.

'DOĞU TÜRKİSTAN'DA SECCADE YAKILDIĞINI UNUTMAYALIM'

'Seccade' tartışması gündem olurken, Uygur Haber'den dikkat çeken bir yorum geldi. Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygurlara uyguladığı her türlü şiddeti duyurup mücadele etmek amacıyla yayın yapan internet sitesi, Doğu Türkistan'da seccadeler ve Kur'an-ı Kerim dahil dini kitapların toplanıp yakıldığını hatırlatarak, bu çirkin saldırıya, Kılıçdaroğlu'na verildiği kadar tepki verilmediğine dikkat çekti.

Uygur Haber, ilgili paylaşımında "Seccade söz konusuyken, Doğu Türkistan'daki seccadeler ve Kur'an dahil dini kitapların toplanıp yakıldığını da unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN