Valizini toplayan akın akın oraya göç ediyor! Türklere 1 ayda ülkeye yerleşme fırsatı: Kimse kaçırmak istemiyor

Valizini toplayan akın akın oraya göç ediyor! Türklere 1 ayda ülkeye yerleşme fırsatı: Kimse  kaçırmak istemiyor

Valizini toplayan arkasına bakmadan o ülkeye gidiyor. Son yıllarda akın akın Türkiye'den göç alan ülkeye ise yalnızca bir ayda yerleşmek mümkün. İşte herkesin kaçırmak istemediği o fırsatın detayları…

Son yıllarda yurt dışına göç edenlerin sayısı artmaya başladı. Türklerin tercihi ise o ülkeden yana oluyor. Yalnızca bir ayda yerleşme fırsatını kaçırmak istemeyen Türkler ise detayları araştırmaya devam ediyor. Ülkeye gidenin eline çarpan Türk çıkıyor. İşte herkesin kaçırmak istemediği o fırsatın detayları…

ÜLKEYE YERLEŞMEK İÇİN BİR AYINIZ VAR

Üsküp Haber’den Sadık Şimşek'in bilgileri doğrultusunda Kuzey Makedonya'nın Türk cenneti haline dönüştüğü belirtildi. Vergi avantajları kapsamında birçok yatırımcının göz bebeği Kuzey Makedonya oluyor. Şirket kuruluş politikaları kapsamında oturum izni başvurusu yapan Türkler bir aylık bir süre içerisinde oturma izni alabiliyor. Ülkede binden fazla Türk şirketinin yer aldığı belirtilirken Kuzey Makedonya’da AB yolunda hızlı bir ilerleme olduğunun da altı çiziliyor.

kuzey-makedonya-1.jpg

KUZEY MAKEDONYA NEREDE YER ALIYOR?

Balkanlarda deniz kıyısında bulunmayan bir ülke olarak yer alan Kuzey Makedonya, 1991 yılında Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin kuzeyinde Sırbistan ve Kosova yer alırken batısında Arnavutluk güneyinde Yunanistan doğusunda ise Bulgaristan yer almaktadır.

kuzey-makedonya-2.jpg

KUZEY MAKEDONYA VİZE İSTİYOR MU?

Diplomatik açıdan son derece kolay bir ülke olan Kuzey Makedonya, , Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır. Ülkeye öğrenim ve çalışma amaçlı gidecek kişiler de vizeden muaf tutulmaktadır.

kuzey-makedonya.jpg

TÜRKLER AKIN AKIN GİDİYOR

2021 yılında yapılan nüfus sayımları kapsamında Kuzey Makedonya'da 1 milyon 836 bin 713 kişinin yaşadığı kayıt altına geçti. Belirlenen sayının 1 milyon 73 bin 299'u Makedon, 446 bin 245'i Arnavut, 70 bin 961'i Türk,46 bin 433'ü Roman, 23 bin 847'si Sırp, 16 bin 42'si Boşnak, 8 bin 714'ü Ulah, 3 bin 504'ünün Bulgar olduğu kayıtlara geçti. Yapılan nüfus sayımı kapsamında Türk nüfusu ülkede %3,86'lık bir yer kaplamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN