Vatandaş löp löp et yiyecek! Et fiyatları piyasanın 100 TL altında satılıyor: Ramazan ayı ile birlikte fiyatlar sabitlendi!

Vatandaş löp löp et yiyecek! Et fiyatları piyasanın 100 TL altında satılıyor: Ramazan ayı ile birlikte fiyatlar sabitlendi!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ülke genelinde birçok yeni karar alındı. Alınan kararlar arasında en dikkat çekeni ise et fiyatlarında oldu. Et fiyatlarının sabitlenme kararı ile birlikte piyasanın 100 TL altında satışları başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği ile birlikte kararlar alındı. İşte tüm detaylar...

RAMAZAN AYI BOYUNCA ET FİYATLARI SABİTLENDİ

İstanbul'da alınan bir karar ile birlikte PERDER üyesi olan marketlerde ramazan ayı boyunca et fiyatları sabit kalacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından yapılan ortak çalışma ile birlikte ramazan ayı boyunca sürecek kararlar alındı.

Ramazan ayı boyunca fiyat sabitleme kararı alınması ile birlikte satış fiyatları da güncellendi. Ramazan ayı ile birlikte PERDER üyesi marketlerde dana kıymanın kilosu 190 TL seviyesinden satılacak. Dana kuşbaşı kilogram fiyatı ise 210 TL karşılığında satılıyor.

Kıymanın kilosunun 119 TL üzerinden kuşbaşı kilosunun ise 129 TL üzerinden satışa sunulduğu Et ve Süt kuurmuna müracaat eden tüketiciler ise yeni mağaza talebini dile getirdi. PERDER üyesi olmayan marketlerde ve kasaplarda kıymanın kilosu 320 TL olurken kuşbaşının kilosu 350 TL üzerinde satılıyor.

dn04cifw0aewvmy.jpg

RAMAZANDA BOL BOL ET YİYECEKSİNİZ

Alınan kararlara dair İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere tarafından açıklamalar geldi. Fiyat sabitleme çalışmasına dair detayları paylaşan Güzeldere kırmızı et fiyatlarının yukarı yönlü hızlı bir artışı olduğunu belirtti.

2023 yılının ocak ayı ile birlikte 126 lira olan karkas fiyatının günümüzde 220 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Yüzde 100'lük bir artışın olduğunu vurgulayarak çözüm üretmek için çalışmalara başlandığını açıkladı. Et ve Süt Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan toplantı ile birlikte ramazan ayı boyunca düşük fiyatlı et satışı yapılacak.

golden-beef-limoges-1.jpg

ET FİYATLARI 100 TL DAHA UCUZA SATILIYOR

Yapılan toplantı sonucunda çalışmaları belirten Güzeldere, ramazan ayının başlamasıyla birlikte et tedariki yaparak kıymalık kiloluk et fiyatını 190 TL üzerinden satarak, kuşbaşılık kiloluj et fiyatının ise 210 Tl üzerinden satıldığı bilgisini verdi. Et fiyatları normal piyasadan 100 TL daha ucuza satılacak.

Yapılan indirimlerin yanı sıra et fiyatlarında yaşabilecek zamma dair sabitlediklerini de bildirdi. Kasap tezgahı olupta kampanyaya dahil olan üyeler ile birlikte satışların başlandığı bilgisi verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN