Vatandaş Marmara Denizi hakkında endişeli mi?

Vatandaş Marmara Denizi hakkında endişeli mi?

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası tehlikesi vatandaştaki endişeyi de artırdı. Türkiye Raporu tarafından yapılan anket vatandaşların yüzde 76'sının Marmara Denizi hakkında endişeli olduklarını ortaya koyarken, yüzde 12'sinin ise endişeli olmadığı ortaya çıktı. Anketin şaşırtan sonucu ise katılımcıların yüzde 11.4'ünün konudan haberdar olmaması.

EDA NARİN | KARAR

Marmara Denizi'nin ölümü olarak tanımlanan deniz salyası (müsilaj) tehlikesi her geçen gün artarken, vatandaşın endişesi de katlanarak artıyor. İlk olarak Marmara Denizi'nde görülen müsilaj, sonrasında Kuzey Ege'de ve Karadeniz'de kendini gösterdi. Müsilaj tehlikesiyle birlikte yeniden hatırlara gelen çevre katliamının sebepleri tartışılır oldu.

YAPTIRIM YOK, TEMİZLİK VAR

Büyük gemilerin, fabrikaların atıklarını Marmara Denizi'ne döktüğü görüntülerinin de tekrar gündeme gelmesiyle iktidar harekete geçti. İktidar, Marmara Denizi'ni uzun süreli olarak korumak adına fabrikalara yaptırım uygulamak yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı "Marmara Denizi Eylem Planı"nı seçti.

CHP'NİN ÖNERGELERİNE RET

İktidar eylem planını devreye koymuşken deniz salyasının yeniden görülmesi ve bu doğa felaketine neden olan sebeplerin araştırılması konusunda CHP’nin verdiği önerge ise AK Parti ve MHP'li milletvekilleri tarafından reddedildi.

MARMARA DENİZİ HAKKINDA ENDİŞELİ MİSİNİZ?

Tüm bu gelişmeler olurken ve müsilaj artmaya devam ederken vatandaşın da koronavirüsten sonraki en önemli gündemi haline geldi. Türkiye Raporu da kamuoyu araştırması yapmak için kolları sıvadı.

ENDİŞE DUYANLAR ÇOĞUNLUKTA

Türkiye Raporu, "Marmara Denizi hakkında endişeli misiniz?" sorusunu 12 ilde 1512 kişi ile yapılan anket çalışmasında sordu. Ankete katılanların yüzde 49.2'si "çok endişeli" olduğunu belirtirken, "endişeli" olanların oranı ise yüzde 27.0 olarak gerçekleşti. Böylelikle Marmara Denizi hakkında endişe duyanlar yüzde 76'ı bulmuş oldu.

"Endişeli değilim" diyenlerin oranı yüzde 8 iken, "Hiç endişeli değilim" diyenler ise yüzde 4.4 oranında gerçekleşerek Marmara Denizi hakkında endişelenmeyenlerin yüzde 12 civarında olduğunu ortaya koymuş oldu.

ŞAŞIRTICI DETAY

Anketin en şaşırtan sonucu ise yüzde 11.4'ün "Konudan haberim yok" demesi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN