Müsilaj tehlikeli atık değil ve toksik özelliği yok

Müsilaj tehlikeli atık değil ve toksik özelliği yok

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını Çevre ve Şehircik Bakanı Murat Kurum Başkanlığı'yla gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra Kurum, incelemelerinde müsilajın tehlikeli atık olmadığını ve toksik özellik göstermediğini açıkladı.

Çevre ve Şehircik Bakanı Murat Kurum Başkanlığı'nda Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını Beşiktaş'ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Çalışma ofisinde düzenledi. Toplantı basına kapalı olarak 3 saat sürdü.

Bakan Kurum daha sonra bir basın toplantısı düzenleyerek, "Bu noktada şu iyi haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Müsilajın tehlikeli atık olup olmadığını gösteren 5 metal elementi var. Müsilaj örneklerini, her birinin üzerinden ayrı ayrı testlerini üniversitelerimizle yaptık. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde; bugün itibariyle müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik. Bu çalışmalar ilk test sonuçlarımız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN