Vatandaşlar yüksek enflasyona isyan etti: Beslenemiyoruz, karın doyurmak için alıyoruz

Vatandaşlar yüksek enflasyona isyan etti: Beslenemiyoruz, karın doyurmak için alıyoruz

Yüksek enflasyon nedeniyle gıda ve giyim sektörlerinde kalitesiz ürünlerin sayısı arttı. İstanbul Kağıthane’deki Gürsel Semt Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşlar, ürünlerin kalitesizliğinden şikayet ederek, "Hepsi sera, hepsi hormonlu. Maalesef beslenemiyoruz, sadece karın doyurmak için alıyoruz." ifadelerini kullandı. Alım gücünün düşüklüğünden yakınan bir diğer vatandaş ise, "İnsanlar artık bir şey alamıyor, geçinmek çok zorlaştı. İnsanlar çöpten sebze topluyor. Bu hale geldik," dedi.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı, ucuz ve kalitesiz ürünlerin sayısında artışa neden oldu. Vatandaşlar, bütçelerine göre daha düşük kaliteli ürünler almak zorunda kalıyor. İstanbul Kağıthane’deki Gürsel Semt Pazarı'nda alışveriş yapan vatandaşlar, kaliteli ürün bulamamaktan şikayetçi.

'İNSANLAR ÇÖPTEN SEBZE TOPLUYOR ARTIK'

"Eskisi gibi değil hiçbir şey. Emekliyim, emekli maaşımla geçinemiyorum. Devlet artık bunu duysun. Eskiden gıda ve giyim daha kaliteli ve daha ucuzdu. Ama şimdi kalite yok, her şey pahalı. İnsanlar bir şey alamıyor, geçim yapamıyor. İş yerine giderken çöpten sebze toplayan insanlar görüyorum. Bu hale geldik. Fakir ve zengin arasında uçurum var."

'NE ALIRSAK HEPSİ HORMONLU'

"Sebze ve meyveler hep hormonlu. Besleniyoruz ama sağlıklı değil. Aldığımız her şey hormonlu ve kalitesiz. Ayakkabılar da pahalılaştı ama kalitesi düşük."

'ARTIK PEYNİRİ GRAMLA, YUMURTAYI TANEYLE ALIYORUZ'

"Pazardan zeytin ve peynir aldım, 140 lira. Zeytinin kilosu 280 lira, peynirin kilosu 300 lira. Mecburen gramla almak zorundayız. Yumurtayı taneyle alıyoruz. Beş kişilik bir aileyiz, artık toptan alışveriş yapamıyoruz. Birçok şeyden kısmak zorundayız. Kılık kıyafetten, yeme içmeden kısıyoruz ama yetmiyor."

"Eskisi gibi değil hiçbir şey. Ne lezzet olarak ne de içerik olarak. Hepsi sera ürünü, hepsi hormonlu. Hiçbir şeyin kokusu yok. Sadece karın doyurmak için alıyoruz. Geçen yıl 10-15 liraya domates alırken şimdi 30-40 lira. Taze fasulye geçen yıl 15-20 lirayken şimdi 50 lira. Fiyatlar tarladan mı böyle geliyor, tezgahta mı artıyor bilmiyoruz."

'ESKİDEN HER ŞEYİN TADI VARDI, UCUZDU'

"Fiyatlar çok fazla. Türkiye’de ucuz olması gereken şeyler pahalı. Eskiden her şeyin tadı vardı, lezzeti vardı, ucuzdu. Şimdi hiçbir şey alamıyoruz ve tadı da yok. Marketlerde gramajlar düşük, pazarlarda tat yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN