Ve ikinci anket de geldi! Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu önde? Aradaki farka çok şaşıracaksınız

Ve ikinci anket de geldi! Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu önde? Aradaki farka çok şaşıracaksınız

Yerel seçimlere sayılı günler kala vatandaşlar seçim öncesinde yapılan anket sonuçlarını merak ediyor. Bu kapsamda İstanbul için yapılan ikinci anket de geldi Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabet anketlerle gözler önüne serildi. İki aday arasındaki farkı çok şaşıracaksınız…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye, 31 mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Seçime az bir zaman kala akşam neredeyse tüm belediyelerin adayları belli oldu. Adayları arasında en çok istanbul için çıkan Ak Parti adayı Murat Kurum ve mevcut başkan Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabet merak konusu oldu. Dolayısıyla seçim anketlerinin sonuçları merakla araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Yöneylem tarafından yapılan ilk anketin ardından şimdi de ikinci anket geldi.

yeni-proje-10.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yürütülen yerel seçimlerde, anket sonuçları iki ana aday arasındaki rekabetin yoğunluğunu ortaya koyuyor. Yaklaşık iki hafta önce Yöneylem tarafından yapılan anketin ardından bir anket de Optimar'dan geldi. İktidara yakın Optimar'ın 16-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket, mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Murat Kurum arasındaki oy oranlarını değerlendirdi.

Yaklaşık iki hafta önce Yöneylem tarafından yapılan ilk ankete göre İmamoğlu, %39,1 oy oranıyla Kurum'un yaklaşık 7 puan önünde yer alıyordu. Kurum'un oy oranı ise %32,9 olarak belirlenmişti. Diğer adaylar arasında İYİ Parti %2,8, DEM Parti %4,8, Yeniden Refah Partisi %3,6 ve diğer partilerin adayları toplamda %2,9 oy alıyordu. Kararsız seçmenlerin oranı %9,5 iken, oy kullanmayacakların oranı %4'tü.

yeni-proje-11.jpg

OPTİMAR'DA DA İMAMOĞLU ÖNDE

Optimar anket sonuçlarına göre, İmamoğlu'nun başarısız bulunduğu yüzde 33.7, başarılı bulunduğu ise yüzde 40.3. İstanbul seçimlerinin ülke siyaseti üzerinde büyük etkisi olacağını düşünenlerin oranı %62.3 olarak belirlendi. Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında yapılan tercih sorusunda ise Kurum %42.1, İmamoğlu ise %46.3 oranında destek alıyor.

DEM'LE İTTİFAKA SEÇMEN SICAK BAKMIYOR

Ayrıca, DEM Parti ile CHP arasındaki işbirliği konusunda kamuoyunun %66.9'u olumsuz görüş belirtirken, İmamoğlu'nun bu iki partinin desteğiyle seçimi kazanıp kazanamayacağı konusunda ise %61.7 hayır, %33.5 evet yanıtı veriyor.

Bu anket sonuçları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin son derece rekabetçi ve önemli bir politik mücadele olduğunu gösteriyor. Her iki ana adayın da seçmenler üzerindeki etkileri ve stratejileri, seçimin sonucunu belirleyici olacak gibi duruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN